← Tillbaka till allt om hår

Enkel uppsättning med fläta · 2015/03/26

Ska du på bal, bröllop, middag? Vara brudtärna? Vad du än ska göra så är det här en väldigt fin, enkel uppsättning. Det går att piffa den hur mycket som helst, likaväl som den är vacker som den är. Så länge du har en ghd Curve, värmeskydd, playable texture och dessa saker, så är du i hamn. Plus hårspray såklart!

Det gör absolut inget om håret är någon dag smutsigt. Vet du med dig att du har ett hår som gärna glider så är det utmärkt om det gått några dagar, då använder du bara massor av torrshampoo och borstar igenom håret ordentligt.

Jag gillar att jobba med nytvättade hår och kontrollerar för det mesta håret med styling istället. Vill du tvätta håret är det noga att du preppar med till exempel en rootboster som ger dig lite strävhet. Jag föredrar den här. Föna 100% torrt (välj ingen bena utan föna uppochner) och låt sedan håret vila lite så att den sista fukten dunstar helt.

IMG_6736

Detta passar alla sorters hår och alla längder som kan komma upp i en toffs. 

Dela upp håret i den bena du trivs bäst i. Jag föredrar snedbena till den här frisyren men mitten funkar likaväl. Gå sedan igenom håret med locktången (först värmeskydd) och rulla upp från toppen och inåt.

Du behöver inte alls vara noga med uppdelningar, det som är viktigt är att topparna rullas in. Detta kommer hjälpa dig betydligt i hela uppsättningen. Raka toppar har en tendens att sticka ut och stöka till hela frisyren. Särskilt flätor!

Färdiglockat ser ut ungefär såhär, spraya i massa playable texture och borsta ut håret.

Gör en inbakad fläta på ena sidan, ta så jämna partier du kan. Jobba dig runt huvudet en bit. Att ta från andra sidan kommer göra det mycket finare, än om man slutar på mitten. Då får du en delning där du inte vill ha den. Dra lite i flätan så den blir luftig (särskilt om du har tunnare hårkvalite). Sätt ett genomskinligt gummiband där du slutar fläta och sätt upp resten i en egen tofs mitt bak på huvudet. Anpassa hårsnodden till allt hår efter ditt hår. Vissa hår klarar inte av de tunna, genomskinliga. Då kan du ta en vanlig som brukar hålla ditt hår på plats. Den kommer ändå gömmas väldigt väl sen. 

Har du nu valt mittbena så tycker jag att det är snyggast med en fläta på var sida, då kan du göra ungefär samma. Ta från andra sidan på ena flätan och med den andra flätan tar du underifrån den första. 

Ta sedan din fläta, snurra den runt tofsen och fäst med hårnålar. (Ett tips är att spraya dessa hårnålar med hårspray eller torrshampoo för att få dom att fästa bättre.)

Sen är det faktiskt valfritt vad man gör med längderna. Har du ett kortare hår kan det vara bra att trä på en donut och ha det slätt. Det finns jättefina band från glitter man kan vira runt bullen. Man kan även ta ett vanligt halsband. Har man längre hår kan man fläta hela hästsvansen (och göra den luftig) och sen vira den ett varv, peta in toppen under bullen och fästa med hårnålar från sidorna. Eller så tar du random lockar och fäster i en samlad punkt runt din hårsnodd. Låt kreativiteten flöda.

Syns nålar och gummiband så behöver man inte oroa sig för det. Fäst en liten blomma där, eller många små blommor. Det är ju trots allt vår/sommar snart!

 

Här har jag flätat svansen och virat runt. Det blir så himla fint tycker jag! Och enkelt!

IMG_6748

Avsluta med hårspray så är du good to go!

 

Om ni gillar tutorials så glöm inte att lämna en kommentar! Det är viktigt för mig att se vad ni vill ha och inte vill ha så jag vet vad jag ska fortsätta posta om. 

Och använder ni mina tutorials så vill jag gärna ha bilder! Ni kan gå med i facebookgruppen och skicka dom där eller maila dom till mig.

Puss och kram
Lycka till!

2 Responses to “Enkel uppsättning med fläta”

  1. Emma

    Gillar verkligen dina tutorials :-)

    Svara
  2. Linda

    Jätteroligt med tutorials!

    Svara

Leave a Reply