← Tillbaka till allt om hår

Enkel uppsättning med 5 punkter · 2015/08/27

Jag måste komma på bättre namn på uppsättningarna och frisyrerna vi skapar, eller hur? Vad ska vi kalla denna?

Hursomhelst, det framgick klart och tydligt att ni gillar snabba lösningar, och det gör ju även jag så vem är jag att hålla inne på informationen..

Den här är liiiite mer tidskrävande, 10-15 minuter men det är främst det förberedande jobbet som tar tid, att rafsa ihop frisyren sen går fort.

  • Jag har min tvättdag imorgon, så detta är verkligen en kris-frisyr, som jag kallar det. Börja med massa torrshampoo, i detta fall använder jag mig av Sexy hairs just eftersom den ger mycket volym och strävhet, vilket får nålarna att fästa bättre. 
  • Sätt upp håret i fem små hästsvansar, eller råttsvansar i det här fallet då! Håll i gummisnodden medans du drar upp lite volym, drar loss några slingor som ska hänga löst osv. Allt detta gör du medan du håller fast i basen av svansen så att säga. Behöver vi en video på detta?
  • Sen kan du välja vad du vill göra. Du kan ju dina tre basic flät-tekniker vid det här laget, så välj en av dom. Eller tvinna håret lika gärna. Vad du än gör så se till att fluffa till det sen. Dra ut flätorna, rufsa till twisten etc. Få det att bli större helt enkelt.
  • Snurra sedan dina flätor runt roten och bilda en liten knut. Fäst med en hårnål. Eftersom jag har valt Sexy Hair idag så behövs bara en nål, men du kan stoppa i en från varsitt håll eller fler om det behövs.
  • Dra och slit lite där det behövs, fäst en extra nål osv. Du kan sätta dina knutar lite hur du känner för, skapa en frisyr som matchar din outfit, din nacke eller helt enkelt humöret. Sätt två där uppe två i mitten och en nertill. Sätt fem på rad. Sätt en upptill, tre i mitten och en nertill. Oändliga möjligheter!

 

Voila! Bara att fästa blommor, diamanter, löv eller vad ni har hemma. Superenkelt, och bäst av allt – ser mycket svårare ut än vad det är!
Glöm inte skicka in en bild ifall ni testar några av mina tips! (Alice@colorsofwonderland.se)

Leave a Reply