← Tillbaka till allt om hår

En rejäl omgång torrshampoo · 2015/02/11

Jag har fått hur många frågor som helst om torrshampoo så jag tänkte göra stora torrshampooinlägget. (Långt ord!)

När ska du använda torrshampoo
Finns flera olika användningsområden för det, men det vanligaste är väl när håret ser fett ut. Du kan också ha det samma dag du tvättat håret om du vill ha lite struktur eller om håret känns “för” nytvättat. Du kan också ha i det för att öka volymen. Tränar du mycket eller är mycket i stallet så kan det vara ett utmärkt sätt att råda bot på illaluktande hår. Jättebra som grund i en uppsättning för att få bättre fäste.

Hur ska du använda torrshampoo?
Du kan spraya det kvällen innan, när du känner att det är på gång att kännas smutsigt, då fördelas “pulvret” under natten. Eller så kan du göra som jag, som sprayar i det på morgonen, borstar igenom håret noggrant med en svinborste och på så sätt fördelas pulvret den vägen. Vissa upplever att håret ser matt ut eller får vita fläckar, och det är fullt möjligt om man inte borstar det ordentligt. Det är svårt att få ett jämnt lager över hela botten om man inte hjälper till, så det är också för att verkligen suga upp allt överflödigt fett, som du borstar. Jag gillar ghd’s svinborste till detta moment (står lite om det här och här). Många brunetter gillar inte den vita/matta känslan det ger, men borstar man bara tillräckligt så kommer det inte synas. Finns annars bra färgade/ofärgade torrshampoon (se nedan).

Kan alla använda torrshampoo?
Nja. Om du lätt får irriterad och igentäppt hårbotten tycker jag att man ska vara aktsam med torrshampoo. Man kan använda det vid sällsynta tillfällen men då mer än någonsin tycker jag det är viktigt att lära sig tvätta håret mer sällan så att sebumproduktionen går ner lite. Viktigt att hårbotten ändå får luft! Satsa på ett som inte innehåller så mycket pulver.

Varför kan jag inte bara tvätta håret när det blir fett?
se Vägen till ditt bästa hår, del 2.

Finns det något budgetmärke du rekommenderar? 
OM man ska nämna något budgetmärke så tycker jag Batiste är okej. Detta hittar du bland annat på kicks. Det kan jag tycka kliar, beroende på vilken sort man tar. Men allt sånt är individuellt. Dock får jag alltid ta mer mängd och håret känns ändå smutsigt efter någon dag. Så budget i längden vet jag inte riktigt om det blir…

Vilka märken är bra då?
Vi tar en i taget.

Sexy hair. Jag gillar effekten av sexy hairs torrshampoo. Grym uppsugningsförmåga och hemskt dryg. Däremot kan det bli lite för mycket lätt. Att den ingår i deras BIG sexy hair-serie råder det inga frågetecken om. Volym är ett säkert kort med den här sprayen! Jag har lite svårt för doften men det är individuellt. Jag gillar när det inte doftar något alls, men det finns dom som vill ha doft!

Goldwell. Just nu använder jag den här flitigt. Den ger ingen pulvrig känsla, den luktar inget och den har lång hållbarhet. Jag har väldigt fint hår, men jag har kunder med tjockt hår som också älskar den. Blir inte så matt/vit och behöver oftast inte fyllas på mellan tvättarna, en gång räcker för mig. Borstar ändå ut den noga för att fördela den i hela håret.

Evo. Jobbade med denna tidigare och gillade den. Ger ganska mycket pulver men borstar man bra är det inget problem. Minns att flaskorna ofta läckte, vilket är ett stort minus. Detta är dock ofta ett problem hos många leverantörer, kanske har det just med pulvret att göra. Ingen särskild doft.

KMS. Mer pulver än Goldwells men ändå inget jobbigt moment. Luktar svagt, men är toppen för att ta bort dålig lukt i håret. Bra till stall-tjejer exempelvis. Inte lika dryg dock, på min typ av hår. Men jag har flera kunder som gillar den framför andra. Lite mer volymgivande! Har också haft problem med läckage men dom verkar ha fått bukt med det. KMS har även ett torrbalsam om man vill få längderna lite glansiga och även där fräscha till doften.

Label.M. Gammal favorit, dels för att dom hade ett brunt också, för brunetter. Men också för att den inte luktade något eller gav någon kompakt känsla. Blir lätt lite dammig som man får borsta ut På den tiden hade jag dock inte ghd’s grymma borste så det var inte lika enkelt att fördela! Den bruna gillade jag skarpt när jag själv var brunett, och utväxten skymtades redan efter tre veckor. Då är man tacksam för att det lägger sig lite damm i botten!

torrshapo

 

Det finns såklart en oändlig mängd fler märken och varianter. Detta är dom jag testat väldigt väl och kan ge en ärlig utvärdering av. Kommentera gärna nedanför vad du använder för märke idag, din hårtyp och vad du tycker! Kanske kan ni ta lite råd ifrån varandras erfarenheter?

Leave a Reply