← Tillbaka till allt om hår

LOB | Malin · 2017/08/13

Hej vänner! Jag ska visa er Malin som jag, vad jag kan minnas, inte visat er förr! Hon har varit kund hos mig några år nu och jag trivs verkligen himla bra i hennes sällskap.

Jag har sparat ut hennes hår sen jag tog över, vi har verkligen gjort en hår-resa ihop. Innan vi träffades så har hennes hår varit frissigt och slitet. Det har inte kommit förbi axellängd. Jag började direkt göra kebelo på henne med jämna mellanrum och senare har vi övergått till ghd och sen att hon gör den själv hemma också. Färgen har nästan alltid varit densamma förutom att jag då och då gör väl valda slingor. Hon har ett fantastiskt hår nu! Det har varit så långt att vi båda kände att det var FÖR långt och på senare tid har jag alltså börjat korta ner det. Hon har ju såklart blivit lite fäst vid sitt hår så det har krävts lite övertalning. Förutom hår så är övertalning min nästa talang…!

I alla fall. Hon har varit på flera semesteräventyr och håret hade solblekt hur mycket som helst, därmed också slitits lite mer än vanligt. Jag blev så sugen på en lob, hon trodde först jag sa glob och tittade lite konstigt på mig. Sen redde vi ut det och jag fick klippa! Såhär i efterhand känner jag dock att GLOB måste bli ett nytt ord. Ni ska få se varför!

IMG_1332 IMG_1341

GOLDEN LOB!

Hur genialiskt namn? Snälla kommentera om ni tycker att jag ska mynta det. Är det en dålig idé så glömmer vi att jag någonsin försökte och så säger vi lob som vanligt..! He he.

Hur som helst, det jag gjorde var att klippa en lob och färga in håret i mer gyllene toner. Vi har alltid haft samma grundfärg, nämligen 7.3 från ICON. Den blir så fint kopprig på henne. Jag har försök med 7.4 för att det är mest logiskt, men den blir knallröd så det går inte på Malin. Sen mättade jag färgerna med massa guld, nämligen 9.33 (guldguld) från milk_shake. Jag äääääälskar färgerna!

Klippningen är rak baktill för att få en sluttande framåt effekt. Men något jag alltid gör är att klippa passén som går från örat och framåt, alltså allt hår framför örat, klipper jag av lutningen på för att slippa 90-tals känslan. Hänger ni med? Om kunden lutar huvudet bakåt kan det då uppfattas som lite rundat, men inte när huvudet är rakt. Men det ger en mjukare, samtidigt coolare mer uppdaterad, frisyr. Tycker jag.

Lockad med locktång från ghd i olika stora sektioner och olika håll för bästa look. Vad tycker ni?

IMG_1337 IMG_1338

Leave a Reply