← Tillbaka till allt om hår

En fråga om Hairtalk · 2017/03/16

Hej! Är nyfiken på vad du tycker om Hairtalk om det är nåt du ska ta in på din salong?:)

Svar: Hej! Jag är också nyfiken på vad jag tycker om just HAIRTALK, men just själva metoden tejphår har jag lite att säga om.

ps. Jag har fått ett paket löshår från ett märke som är övertygade om att jag kommer bli nöjd. Vill ni ha en video där jag recenserar dom? Och vill ni isåfall ha en när jag sätter i, en i mitten och en när det är dags att ta ut? För jag måste ju testa 6 månader som Great Lengths håller så det blir rättvist. Svara i kommentarerna!

Jag är, som ni vet, drottningen av att SKÖTA HÅRET RÄTT. Därför har jag valt att bara jobba med skonsamma metoder som inte sliter på håret. Tejphår KAN vara en sån metod om man sköter det. Men… En lista på saker som du kan göra med keratinfästen (små ploppar) som du inte kan göra med tejphår:

 • Sätta upp håret. Med tejphår blir det dragningar hur du än vrider och vänder på det. Desto mindre fästen desto mindre dragningar men för att inte få dragningar måste dom vara så små att du lika gärna kan sätta i keratin istället.
 • Byta hår var sjätte månad. Med tejp måste du hela tiden flytta upp dom av flera olika anledningar.
 • Klia dig i hårbotten. Det kan du ju göra med tejp med men inte överallt och du måste vara mer försiktig. Eftersom tejpen hela tiden måste sitta nära hårbotten så får du inte den friheten som det innebär när keratinplupparna växt ut tre centimeter. Då kan man riva runt överallt i hårbotten!
 • Behålla håret efter bröllopet. När man ska sätta i löshår inför en uppsättning så väljer man att sätta det lite annorlunda för att slippa bubblor och dragningar. När du sen har gift dig och vill ha ditt hår som vanligt igen så kommer det se och kännas konstigt eftersom dom kommer sitta lite snett. Med keratin sätter man i det som man gör vanligtvis för dom följer med håret så bra i en uppsättning.
 • Sova gott. Gäller inte just metoden tejphår, men många andra löshårsmärken är inte så ärliga som man tror… Läs första punkten här under.

IMG_0050

Några anledningar till att jag hittills valt att jobba med just Great Lengths:

 • Det är fairtrade-märkt. Vilket betyder att ingen skadas i processen och allt sker frivilligt. Du kan spåra håret och Great Lengths skänker pengar till byn som i sin tur får bättre skolor och kanske sjukhus. Där pengarna behöver helt enkelt. Det betyder också att inga präster kan utnyttja dom som skänker håret för dom får inte heller betalt.
 • Kvalitet är det bästa jag känt. Och med det menar jag inte att det är superglansigt och aldrig blir tovigt. Utan att det känns som MITT. Det känns som ÄKTA hår. Har känt på MÅNGA märken vid det här laget och varenda en luktar och ser ut som barbie-hår. Har inte sett Hairtalk live än så dom får gärna höra av sig. <-
 • Hållbarheten. Det är svårt att beskriva. Jag har kunder som har gått 8 månader utan att tappa en enda, utan att det egna håret slits, utan att löshåret är torrare än vanligt. Det är heeeelt sjukt!
 • Isättningsmetoden. Vi använder en kall maskin som smälter keratinet med ultraljud istället för värme. Det är mycket mindre slitsamt för hårstrået! Det ger också möjligheten till mycket mindre fästen som i sin tur inte irriterar varken dig eller din hårbotten.

Och mycket mer! Känslan är allt. Det räcker att testa Great Lengths en gång sen är man fast. Det går aldrig att ta ett steg tillbaka. Dom är dyra, ja. Och servicen är KASS. Vilket ni kunder aldrig behöver möta tack och lov. Men det går inte att komma runt det faktum att det blir en besvikelse om man skulle ta ett annat märke. Jag är SÅ ÖPPEN FÖR FÖRSLAG, för som sagt. Servicen. Men då måste kvalitet vara lika bra.

Med det långa ordet sagt så vill jag också tillägga: Det finns absolut dom håren som blir finare med just tejphår för det blir en bättre spridning på håret och inte “spagetti” som jag kallar det. Men då måste det vara en sån person dom ALDRIG sätter upp håret, alternativt har en lös låg toffs i nacken, och som är villig att betala pengar var 6e vecka för att flytta upp det. Great Lengths har tejphår men ännu har jag inte velat använda det för folk vill sätta upp sitt hår. Och jag är expert på att skräddarsy fästena så att alla ska kunna ha dom. Hur lite hår du än har.

Puss och kram, tack för din fråga!

 

2 Responses to “En fråga om Hairtalk”

 1. Alex

  Tack för att du besvarade min fråga. Kram ❤

  Svara

Leave a Reply