← Tillbaka till allt om hår

Dammar av den här gamla saken…. · 2016/12/01

Vet ni vad! Nej nu vet jag inte vad…

Saken är den att häromveckan så fick jag damma av den gamla slinghättan och göra slingor på samma vis som man gjorde förr. När jag flyttade till Göteborg så övade jag snabbt upp min folieteknik och idag sitter den som berget, jag är snarare rädd för slinghättan nu som satt som berget förr. Men sanningen är den att det sliter ju på långt hår och därför så används den så sällan. Mina korthåriga kunder är sällan blonda ändå, och är dom det så helbleker vi.

Men varför tog jag då fram den? Jo, härliga Minna har egen brunn och vi har alltid helblekt men hennes hår går AV, av den kemiska reaktionen. Och det blir bara gult. Katastrof. Så hon har flera gånger tänkt spara ut sin färg men ångrar sig alltid och står inte ut. Nu sist bestämde vi att slinghättan får komma fram då hon har för kort hår för att vävar folieslingor. Snacka om att jag fick tänka! SÅ roligt att göra något man inte gjort på länge och utmana sig själv. Mycket nu går av bara farten men nu var det tänka och jag kan nog svära på att jag såg rök stiga från mitt huvud.

Tråkigt nog glömde jag efterbilden….

Men det blev så himla bra!!! Jag klappade mig själv på axeln och var så stolt och nöjd som jag inte varit sen skolan i princip. Det finns några rädslor jag har med slinghätta som är lite svåra att kontrollera (för mig, det finns dom som är stensäkra på allt sånt här) och det är:

  • Jag ser inte vart jag placerar slingorna och hur håret runtomkring ser ut…
  • Blekningen kan blöda igenom ner i hårbotten och skapa fläckar/ränder.
  • Jag kommer inte tillräckligt nära botten som jag är van vid.

Detta är saker jag inte har full kontroll över och därav blir jag nervös. Känner mig lite taggad att jobba lite på detta!

Vad har ni för rädslor som ni skulle vilja övervinna? (behöver inte vara hårrelaterat)

 

 

Leave a Reply