← Tillbaka till allt om hår

Dags att bli lite ljusare igen! · 2016/05/23

Åsa har varit min kund praktakt taget från dag 1 i Göteborg. Hon är så härlig och jag har verkligen ALLTID roligt med henne. Hon var SÅ tjockt hår att man kapat kan fatta, men hon är jättebra på att styla det. Det lägger sig väldigt fint hur man än klipper det och hon lyssnar bra på instruktioner, vilket hjälper!

Ni har sett henne tidigare! För ett halvår sen tror jag, så bestämde jag att jag ville ha lite rött på henne. Så hon har varit lite mörkare  och röd. Men nu till sommaren ville hon ha lite ljusare igen. Självklart! Era ord är min lag (lagar?).

Det är rätt mörkt och Åsa är nästan helt vit i sig själv. DESSUTOM har hon ett hår som absolut inte vill ta åt sig färgen, så jag får alltid blanda en mycket speciell färg åt henne för att den ska fästa. Älskar en utmaning, det vet ni!

Men eftersom det blir en sån superfärg som fäster på det omöjliga, så vill den inte heller släppa sen. Eftersom hon har ett såpass starkt hår så gör det inget, det GÅR att bleka bort. Men det kommer ju självklart bli torrt ändå. Vi tutade och körde! Slingor, bottenfärg, toning etc. Hela paketet! Vill ni se? Det blev sååå stor förändring…

Jag vet att Åsa gillar skiftningar så jag valde att hålla slingorna lite tjockare, kontrasten lite större och nyanserna inte för nära varandra. Detta är steg ett! Det tar tid att bli ljus, det vet ni. Men det blev så himla stor skillnad redan på första. Sommaren kommer  bleka henne ännu mer och till hösten ska vi korrigera färgen igen.

Men hon blev sååå tjusig och så nöjd!

Har någon av er gått från riktigt mörk till ljus nyligen? Hur gick det? Berätta!

Skärmavbild 2016-05-22 kl. 12.10.25

Leave a Reply