← Tillbaka till allt om hår

BYTE AV FRISÖR | konsekvenserna · 2017/09/03

Godmorgon! Jag hoppas att ni haft en skön vecka och att morgonen varit lugn. Själv sitter jag här (lördagkväll) och förbereder lite inlägg åt er. Jag har varit riktigt duktig på att fota nu och jag har massor av inspiration både till blogg och youtube, göööörgött med lite flyt. Håller tummarna för att kroppen är med mig!

Jag vill visa er denna kund som kom till mig för första gången och jag ska givetvis förklara för er varför hon får ett alldeles eget inlägg. Många kunder fotar jag men inte alla får ett eget inlägg. De allra flesta hamnar förr eller senare på instagram så glöm inte att följa där (klicka här om du inte redan följer).

IMG_1450

Det här är ju först och främst ett väldigt trött hår. Jag hade faktiskt riktigt trevligt med denna kund för hon hade ännu inte suttit i mina klor och var helt öppen för all information som jag gav henne. Ibland känner jag mig som en tjatmoster men jag hör ju mig själv HELA TIDEN, medan andra hör mig för första gången. Men tro mig, jag låter lika hård mot alla. Lika nördig. Lika petig. För jag älskar hår!

Förutom att håret är trött så är det också väldigt, vad jag kallar, blurrigt. Färgen är suddig och det ser nästan ut som bilden är oskarp. Dessutom har hon mycket friss och det är faktiskt så att friss + ojämn färg = ännu mer blurrigt. Man behöver ha en jämnare färg för att frisset ska bli mindre tydligt.

Det som skett är att hon bytt frisör varje gång hon ska färga och då bara bett om bottenfärg. Upptill var hon steget under svart, men bara precis bortanför förra bottenfärgen så hade hon ett ljust band av färg, sen ett mörkt, sen lite ljusare osv. Kollar ni noggrant så ser ni säkert!

IMG_1451

Jag vet inte om ni ser men jag såg! Det är nämligen så att alla färger (färgmärken) är helt olika. De fäster olika på olika hår och kommer funka bra eller sämre därefter. Så är det bara! Därför är fördelen med att stanna hos samma frisör att man lär sig med tiden hur just kundens hår fungerar. Man justerar blandningsförhållanden, vätestyrka, borstblandning eller ej, toning eller färg osv.

Jag valde att starta om henne. Ge henne en solid bottenfärg som matchade den senaste bäst, och sen en toning på längderna för att jämna ut allt. Hon gillade inte heller hur oranget det kändes och jag höll med. Det passade inte alls hennes hudton. Jag gav henne en chokladbrun som gick lite åt det kallare hållet. Milk_shake är min nya go to när det kommer till torra, frissiga hår. Den ger sån otroligt fin glans och mycket vård. Håren känns så himla mjuka efteråt!

IMG_1454 IMG_1456

Nu kan håret börja om. Det är en jämn färg som sen kan solblekas och få lite skiftningar igen. Jag vill inte gå på med blekning i hennes hår förrän det återhämtats lite med de nya vård-instruktionerna hon fått med sig. Jag tycker dessutom att hon blev så himla mycket snyggare i den nya färgen så jag kände inte alls att det skulle behövas några ljusa skiftningar. Ibland är det bara så jäkla snyggt med ett riktigt mörkt och glansigt hår. Eller hur?

Leave a Reply