← Tillbaka till allt om hår

Byta produkter? · 2016/10/02

Jag fick en jättebra fråga häromdagen som löd:

“Tänkte passa på att fråga hur ofta man ska byta produkter, särskilt schampoo och balsam. Jag gillar att prova nya produkter och älskar hela India serien tex men sen tröttnar jag ändå och vill prova något annat. Vissa säger det är bäst för håret att byta var 6e vecka, andra säger var 6e månad och någon säger att man ska ha två produkter igång samtidigt och varva dom.”

Detta är så himla vanligt att kunder undrar och jag ska försöka ge ett bra svar…

För er som gillar korta inlägg är svaret såhär; Do what works for you!

Det långa är såhär: Det finns en uppsjö av produkter där ute så risken att du hittar flera serier eller märken som passar ditt hår är väldigt stor, eller sannolikheten kanske man ska säga. Hittar du flera produktserier som du tycker hjälper ditt hår att vara sitt bästa jag, kör på det! Jag har i många, många år haft tre eller fyra shampoon i rullning. Efter humör helt enkelt. Det kan vara doft, eller att man ska locka håret denna gång, eller det är helg och man vill ha extra vård för det är okej att det blir fett osv. Nu är jag himla himla kär i mitt shampoo från Cure (ICON) så just nu har jag faktiskt bara det. Det var längesen jag bara hade ETT shampoo jämt. Givetvis testar jag ju produkter emellanåt men jag drar mig verkligen för det…

Det finns ingen tumregel för hur ofta du SKA byta produkter, för håret växer ju bara nån centimeter i månaden och lite drygt 6-8 centimeter på ett halvår så… Däremot tror jag (eller tycker) att man ska byta efter årstid. Tänk på att produkter håller ca 12 månader så det gör inget att köpa på sig flera serier, du kan ställa undan dom några månader tills det är passande igen. Sommaren och vintern är sååååå olika för håret så varför ska man inte ändra vilka ämnen du har i?

För att inte skriva en bok i ämnet så tycker jag vi pratar säsongs-produkter i ett annat inlägg men hoppas du fått någorlunda svar på din fråga.

Tack för att ni kommer med så kloka frågor hela tiden!

 

india_757x353

India från I.C.O.N. som nämns i texten, passar dig som har torrt, slitet och ostyrigt hår.

 

2 Responses to “Byta produkter?”

 1. Tin

  Hej Alice!
  Du borde på riktigt skriva en bok om allt som har med hår och hårvård att göra!
  Otroligt så kunnig du är!
  Tack! ?

  Svara

Leave a Reply