← Tillbaka till allt om hår

Busiga lockar · 2015/03/19

Fick en förfrågan om en tutorial på den populära stylingen från den här mannen och jag försökte snabbt få ihop detta med en kund idag. Anh co Tran har fått mycket uppmärksamhet tack vare sin styling den senaste månaden och alla vill se ut precis just så!

Detta passar mellanlångt hår bäst, och det är viktigt att du har lite urklippta längder.

Min kund har så himla långt hår och inte alls rätt klippning för den här typen av styling, Håret blir för tungt och lockarna orkar inte hela vägen upp. Det behövs en flikig uppklippning för att håret ska orka, eller mycket kortare längder. Men det är ungefär samma princip! Detta inlägget är samma teknik fast på axellångt hår. 

Det är ganska enkelt!
I blött hår är det viktigt att du använder någon form av volymgivande produkt. Jag har använt den här, för att jag älskar den så!

Föna håret helt torrt och dela sedan upp håret. Jag tycker att tre horisontala delar räcker. På med värmeskydd! Sen rullar du på håret på en stor locktång, utan att vika in toppen. Jag använder ghd Curve soft curls, vilket är deras största runda. Dra sedan tången neråt och släpp klämman när allt hår i princip rullat av. (Se video nedan för lite mer ingående teknik). Locka ena raden åt ett håll och nästa rad åt motsatt håll. Detta är viktigt! (Ni ser på sista bilden att lockarna går åt olika håll.) Annars kommer alla lockar falla in i varandra och du får ett svall/vågor snarare än detta mer busiga, beachiga håret.

Sen är det bara att jobba med tillexempel den här, eller valfritt saltvattenspray. Krama, kamma, krama och fortsätt jobba med håret tills du får fram rätt textur. Det är otroligt viktigt att håret är lite uppklippt/urklippt för att få fram busigheten, annars kommer det översta lagret hår vara det enda som syns. Inget fel i det, också väldigt snyggt!

Viktigt är att du sprayar underifrån, in i håret. Inte bara på ytan. Krama också underifrån.

Här jobbar jag mer och mer med håret och ni ser hur stylingen ändras lite hela tiden.

Där är tekniken i alla fall! Nu har jag inte många klippningar kvar innan jag går hem, men jag lovar, kommer jag över ett hår som har rätt klippning så ska ni få en tutorial till!

 

One Response to “Busiga lockar”

  1. Elsa

    Åh! Tack bästa Alice! Syns på lördag! Can’t wait!

    Svara

Leave a Reply