← Tillbaka till allt om hår

Bronde lob · 2016/02/09

Idag kom Michaela till mig första gången och jag fick en riktig utmaning. Det absolut svåraste som finns (för mig) är att gå från ljus till “naturlig” med skiftningar. Det är sååååååå svårt att få det naturligt, jämnt, utan kanter osv. När man har ett blekt underlag att jobba med vill man helst fixa allt på en gång, för man har inte “råd” att bleka upp partier som dragit åt sig för mycket färg, eller fixa till fläckar osv. Det måste bli bra direkt! Lägg på ett färgbyte i det.

MEN jag ÄLSKAR utmaningar! Och jag älskar att testa mina kunskaper. Här hade jag en rejäl hink med is i magen och litade på magkänslan.

Skärmavbild 2016-02-09 kl. 19.37.26

Michaela har gjort slingor och gått från hemmafärgad brun till detta. Håret var mycket skört och naturligt lockigt. Med andra ord ett känsligt hår, men hon följer bloggen och är mycket duktig med produktval och vård!

Jag valde att lägga en botten och sen göra en omvänd balayage. Sen blandade jag ihop en mix av beige och ask till längderna i en ljusare färg för att dämpa det gula. Är ni nyfikna nu?

Skärmavbild 2016-02-09 kl. 19.37.58

Tadaaaaaa!

Måste säga det själv, så %&€##) snyggt. Färgen är så fin, skiftningarna är så fina och allt är bara helt perfekt!

Det är dock något man måste ta hänsyn till när man mörkar ner blonderade hår. Färgen/toningen kommer med allra största sannolikhet släppa. Allt eller något. Men lite. Det kan vara bra eller dåligt beroende på vad det är för färg som kommer fram. Man måste räkna med minst en eller två färgningar till innan pigmenten rotar sig ordentligt.

Jag jobbade in mer av den mörka färgen baktill och sparade de ljusa partierna fram för ett naturligt resultat som ramar in ansiktet. Sen klippte vi en trubbig lob för att hennes lockiga hår skulle se fylligare ut. Vad tycker ni? Visst blev det bra!

Skärmavbild 2016-02-09 kl. 19.38.08

Kategoriserat under: Före/efter, Hår · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · ·

3 Responses to “Bronde lob”

  1. Elsa

    Men jäklar du vad snyggt!!!!!

    Svara
  2. Michaela

    Är jättenöjd, du är så himla duktig!! TUSEN TACK!

    Svara

Leave a Reply