← Tillbaka till Tips & inspiration

Bountykakor med cashewnutella · 2015/08/29

Låter inbjudande, eller hur?

Vi kör på med sockerfritt tema här på lördagar, dock med sötning.

Du behöver:

50 gram kokosolja (cocosa!)
1dl sötströ (eller motsvarande)

Smält dessa två i en kastrull, sötströt behöver lite mer tid än oljan men när det smält så blir det en mer sammanhängande sörja, du kommer se! Tillsätt sen:

200 gram riven kokos
1 dl kokosmjölk
1 dl vispgrädde

Rör ihop allt och låt sjuda lite, rör då och då.

Under tiden kan du hacka ca 70 gram cashewnötter, mer om du verkligen gillar dom! Jag hade inte mer hemma.
Sprid ut kokossmeten i en form med bakplåtspapper på (för enkelhetens skull) och strö över cashewnötterna.

Sen micrade jag 2 stora skedar nötcreme (samma som jag skrivit om här) och en stor sked cashewsmör/cashewkräm (vad man kallar det….) och micrade det ca 30 minuter för att ha en bättre konsistens att jobba med. Blanda ivrigt och häll även detta över nötterna. Eller ringla.

 

In i kylskåpet nån timme eller så, smält sedan två paket choklad (minus en ruta he he). Jag hade Lindths 70%, men man kan säkert välja Marabous 70% med kokossmak eller nåt annat! Häll/bre/ringla detta över din kaka och fördela det enligt önskemål, jag ville ha allt överallt. Väljer du att inte kyla kakan emellan kan du ju swirla allt och få en blandning med choklad/nutella/cashewsmör. MUMS!

Sen så låter du det stelna i kylen en timme till kanske. Under tiden kan du exempelvis förbereda en sådan här kväll. Det var längesen! Passar perfekt att mumsa på dessa då.

IMG_0038

Kategoriserat under: Hus & Hem · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Leave a Reply