← Tillbaka till allt om hår

Blondinernas blondin! · 2016/05/16

HEJ alla söta, ni har alldeles säkert längtat efter måndag. Jag stukade foten förra veckan och fick avboka torsdagen och därmed inte heller några mängder med bilder. Torsdagar är ju då jag har allra flest kunder egentligen.. Så jag är hemskt ledsen för det! Jag har ALDRIG avbokat en hel dag, men jag kunde helt enkelt inte stå upp, vilket ju är en fördel i mitt jobb! På fredagen tog jag kryckorna och satt så mycket jag kunde. Så lite ska ni allt få se!

Det var första gången som Ylva kom till mig, hon hittade mig via instagram! Sociala medier idag alltså, vilken grej!

Skärmavbild 2016-05-15 kl. 19.55.03

Som ni ser så var hennes hår väldigt långt och väldigt slitet. Färgen var också något ojämn, det var en utväxt som inte riktigt syns på bild och lite andra saker som behövde fixas. Hon ville ha en riktigt ljus, kall (men inte grå) färg och en frisyr!

Jag blekte hela utväxten (som var den mest ojämna biten i hela håret) och sen fick jag försiktigt börja jämna ut längderna. Min känsla var dock att jag skulle gå riktigt långsamt fram med längderna, så jag gjorde inte jättemycket första besöket. Jag förklarade också detta! För mig är kvalité viktigare än ett snabbt resultat, men det vet ni ju.

Efter det så TONADE jag in hela håret. Och varför jag säger tona och inte nyansera, är för att färgen fick sitta full verkningstid. En nyansering är inte alltid man låter sitta så länge för den ska bara “ta bort” oönskade pigment. Men med det så vet ni också att jag inte menar “ta bort” ordagrant, men det är för att ni lättare ska förstå.

När man bleker håret så tar man bort alla pigment. Därför ville jag tona in det igen, för att inte lämna håret helt vitt. Åh vad svårt att förklara känner jag nu. Jag fick en request på makeover-video med en blondin. Finns det fler som skulle vilja se det? Kommentera nedan!

Okej, såhär blev det:

Skärmavbild 2016-05-15 kl. 19.55.39

Det största för mig var utväxten, borta och så mycket bättre färg! Längderna har ju givetvis kapats rejält, men färgmässigt är det liiite kvar att fixa, även om det allra gulaste är borta! Jag tycker det blev TUSEN gånger snyggare och beundrade färgen sååå mycket. Vad tycker ni?

Fördelen med sommaren (förutom just att det är sommar!) är att man hinner ta efterbilder utomhus. DOCK är det ett väldigt varmt/guldigt ljus i solnedgången, men jag tycker det blev så fina bilder ändå! Det är definitivt mycket finare än ljuset inomhus (som lutar åt grönt/gult).

Vad tycker ni? Jag vill så gärna höra vad ni tycker om denna färg-korrigering!

Skärmavbild 2016-05-15 kl. 19.56.16

 

Här ser ni en bild tagen med mobilen, inget filter. Tycker den också är jättefin men färgen ser helt annorlunda ut. Det är så olika beroende på vilken kamera man använder, om man är inne eller ute, sol/skugga/regn/moln/direkt solljus osv. Mycket att tänka på! Glöm inte att följa mig på instagram @colorsofwonderlandSkärmavbild 2016-05-15 kl. 19.57.27

 

One Response to “Blondinernas blondin!”

  1. Tin

    Återigen har du lyckats!
    Superfint! ?

    Svara

Leave a Reply