← Tillbaka till allt om hår

Bli ljusare till sommaren · 2017/02/28

Det är MÅNGA som börjar fundera på att bli lite ljusare till sommaren nu, men kanske inte alla riktigt än… Det är därför vi idag ska prata lite om processen det innebär att bli ljusare.

Nu kan jag omöjligt förklara för er hur det skulle se ut just ifrån DITT utgångsläge men försök hitta det bland bilderna och se det därifrån istället.

Ska man vara rent krass så tar det uppemot ett år att bli ljus, och behålla ett friskt hår. Desto snabbare desto mer sliter det, så är det bara! Det är just därför Olaplex blivit så ofantligt poppis, för att man helt plötsligt kan spola fram tiden så vansinnigt fort. Men ni vet ju redan vad jag tycker

NI ska få se ett av mina favoritcollage från pinterest:

Skärmavbild 2017-02-27 kl. 13.23.44

Min älskade Khloe! Hon är ett praktexempel på hur det kan se ut när man går från såpass mörkt till så blond som hon är idag. OM man ska se snygg ut hela tiden. Ni hittar en annan process som jag gjorde för ett år sedan här, när man är okej med att se ut som en morot under tiden. 

Hur som helst, det är klurigt som bara den när man FÄRGAR en mörk bottenfärg och sen vill ha balayage och att ljusa upp i från det. Jag ska försöka förklara men ni som är frisörer, ni vet!

Eftersom balayage är ljusare nertill och mörkare upptill så kommer man ju aldrig riktigt åt att göra bottenfärgen ljusare, därför måste man HELA tiden, varje gång, färga bottenfärgen också, annars har du ju din egna (ljusare) färg där. Inte snyggt. Du kommer med andra ord kanske få längderna ljusare men bottenfärgen kommer vara densamma. Så under själva uppljusningsfasen får du kanske nöja dig med att vara lite mer ombre eller helfärgad. Till slut kommer man uppnå det resultat man vill, men inte under tiden. Hänger ni med? Ni ser att Khloe är ungefär lika mörk o botten hela tiden, tills man ser att dom börjat göra slingor hela vägen upp, då börjar det bli en ljusare helhet.

Sen ska jag tillägga något som ni säkert redan vet, men även med en så här långsam process så har hennes hår inte klarat sig. Det är ungefär axellångt hela tiden och sen är resten löshår. Håret klarar helt enkelt inte av hur mycket som helst, oavsett hur lång tid det gått. Ett hår som är KEMISKT skadat kommer inte reparera sig igen. Torrt hår går att råda bot på men har du skadat fjällskiktet över en viss gräns så finns det ingen återvändo!

Vill ni prata mer om detta så hojta i kommentarerna, jag vill inte bli långrandig i onödan.

Puss och kram!

ps. lita på din frisör. 

Leave a Reply