← Tillbaka till Tips & inspiration

BB-väskan · 2015/04/06

Nu har vi nått 90,4% av vår graviditet. Det känns som att tiden går väldigt fort, och det är ju bra. Men något som vi inte riktigt gjort än som vi kanske borde ta tag i är ju BB-väskan. Den berömda packningen. Vad har man med sig? Jag har hört om folk som packar siden-pyjamas, doftljus, egna lakan, Victorias secret-underkläder osv.

Det kanske inte alls är galet för många, men för mig. Att klämma i mig i sexiga underkläder á la push-up efter en förlossning, med mjölk i tuttarna. Nej, det kommer inte hända. Sidenpyjamas likaså. Det är lyxigt som bara den, men jag tror man är ganska svettig, trött och what not. Sidenpyjamas tar jag nog gärna hemma isåfall. Där jag kan njuta av den! 

Vad jag däremot tänker ha med är leggings och linnen. Ipad möjligtvis. Och laddare till mobilen. Han och jag är ganska bra på att roa varandra, jag tror inte jag skulle kunna komma till ro med en bok. Eller doftljus. Sen är det väl dom klassiska amningsinlägg, barnkläder, blöjor mm. Och tandborste. Och hans kläder då.

Vad har ni haft med er? Eller tänker ha med er.. Kan ni inte komma med tips? Vad är ovärderligt?

Hittade en lista på pinterest, såklart! Men den fungerar lite som en guide. Många saker kommer jag inte packa. Men det är också saker som man lätt glömmer. Typ som shampoo och balsam. Hur skulle jag kunna glömma det, tänker ni. Men jo. Tanken hade inte ens slagit mig för jag förutsätter ju att alla har bra shampoo och så, men på sjukhus. Nja, kanske inte. Och sportbh, genialiskt. Mycket skönare än en vanlig bh, och jag vill inte att mina bröst ska vara synliga för alla hela tiden. Mycket smart!

Så, egentligen skulle jag behöva köpa såna här miniförpackningar på apoteket och fylla med mina produkter. Något jag också kommer vilja ha med är kokosolja. Till allt! Får jag bara med den så känns det som jag klarar mig fint.

Jag återkommer när jag packat klart!

Bild 1, bild 2.

Vi längtar ju så till att få träffa vår dotter, många tankar kretsar kring henne nu. Vem är hon? Hur ser hon ut? Vad blir hennes snutte? Vem är hon lik? Men samtidigt är jag inte redo än. Det är mindre än 4 veckor kvar. Men jag tror det är lagom. Tre veckor till i alla fall. Sen kan hon komma! Blir man någonsin redo att få detta ansvar? Jag vill dra ut henne nu samtidigt som jag vill skjuta på det hela tiden. Kommer man klara det? Är vi starka nog att skydda henne från stora stygga världen? I magen är hon ju så skyddad… 

One Response to “BB-väskan”

  1. Ewa-Maria

    Jag tyckte att första duschen efter förlossning när vi var på bb var helt underbar! Bästa duschen någonsin! Så glad att jag hade packat ner egen duschkräm, body lotion, deo, shampoo och balsam med god doft. Jag kände mig som en ny människa!! (På bb fanns det bara tråkiga shampoot som folk hade glömt kvar där. )

    Svara

Leave a Reply