← Tillbaka till allt om hår

Bästa sov-flätan, utvärdering · 2015/07/16

Jag nämnde ju att jag skulle reda ut vilken fläta som är bäst att sova med, redo att köra direkt på morgonen- här kommer resultatet!

Jag har gjort en rep-fläta, vanlig fläta och en fiskbensfläta. Jag tvättade håret på kvällen, fönade håret 100% torrt med värmeskyddande kräm i. Sedan flätade jag håret medan det fortfarande var varmt (för att håret ska forma sig lättare). Sen lät jag allt svalna ca 1 timme innan jag gick och la mig (för att håret inte ska formas mot kudden när det är varmt).

IMG_7872

Och såhär såg respektive fläta ut när jag vaknade:

IMG_7909

Inte någon jätte-skillnad direkt, men det är ändå avgörande… Jag själv föredrar rep-flätan helt klart. Jag tycker det blev lagom lockighet och storleken höll sig mycket mindre än de andra, troligtvis på grund av att man tvinnat. En “vanlig” fläta brukar oftast inte hålla kvar håret så bra utan mycket hår smet ut, vilket också syns eftersom där inte finns någon regelbundenhet i fallet när jag kammat ut det (fingerkammat). Fiskbensflätan blir nästan krusigt á la 80-tal!

Jag passade även på att göra en video med flät-teknikerna ifall det är någon som är intresserad av att göra dessa hemma.

Vilken är er favorit?

Saker att tänka på:

 • Repflätan– Om du tvinnar bakåt, twista framåt. Det kan ta några gånger innan man kommer underfund med vad man gör, men du kommer se när det blir fel och hurra när det väl blir rätt!
 • Vanlig flätaDen yttre ska läggas över och i mitten. Alltid, hela tiden. Om du gör det framför eller bakom i det här fallet spelar ingen roll. Men i en bakning är detta skillnaden mellan inbakad och utbakad.
 • Fiskbensfläta– jag tar det allra yttersta håret och lägger över tillsammans med andra tofsen. Det tar tid innan man ser hela flätan därför snabbspolade jag början. Desto mindre partier hår du lägger över desto mer detaljerad fläta får du, men jag rekommenderar lite större partier i en sov-fläta för att inte få alldeles för krulligt hår. Om man nu inte vill det!
 • Ha ingenting i håret mer än värmeskydd när du fönar och fläta medans det är varmt. Är man långsam kan man värma på flätorna en liten stund efter man är klar för att håret ska formas.
 • Du kan såklart ha grejer i men det är mycket bättre att lägga det dagen efter.
 • Jag råkar veta att nästa veckas produktrecension är en utmärkt produkt just för detta…

Vad kan ni mer för sov-frisyrer? 

 

One Response to “Bästa sov-flätan, utvärdering”

 1. Bibbi

  Jag rullar upp håret längst upp på huvududet å sätter en ganska lös snodd runt. Det håller bra å jag har fin volym på håret på morgonen.

  Svara

Leave a Reply