← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE | varför funkar det? · 2017/08/21

Ibland kanske man kan undra varför den här balayage-trenden håller i sig så innerligt hårt… Ingen annan trend har varat så länge eller varit SÅ populär och starkt. Vad är grejen?

Jag ska ge er några ledtrådar, om du fortfarande är en av dom som inte testat.

Om du utgår från din EGNA hårfärg och alltså inte färgar någon mörkare botten, så kommer du inte behöva gå till frisören särskilt ofta. Låt mig visa ett exempel:

IMG_5756

Det här är ca 5-6 månader gammal utväxt. Det finns ingen tydlig kant! 

Det beror givetvis på vilken metod man använder, jag försöker satsa på dessa mjuka övergångar i överhåret främst, om jag vet att personen i fråga vill kunna dra ner på frisörbesöken. Men det finns såklart dom som vill ha skarpa skiftningar med! Jag tycker däremot att man ska ha skarpare skiftningar i underhåret för där finns så himla mycket skugga, så ljuset behöver mer kraft för att synas. Men det är en annan historia!

Och såhär kan det se ut med färgen i! När man jobbar med tex vanliga folieslingor så är det oftast lika ljust överallt eller med ett jämnt mönster åtminstone, med balayage så kan du fånga både breda partier likväl som små enstaka hårstrån. Det är det som gör övergången så mjuk!

IMG_5762

Balayage är det absolut bästa sättet att skräddarsy din egna hårfärg. Martina på bilden vet jag av erfarenhet får ett väldigt solblekt framparti, därför kan jag också ta i mycket mer med det ljusa där, för jag vet att solen kommer hjälpa henne med eventuell utväxt, medans bakhåret har mycket mindre andel ljust. Hänger ni med?

Visst är det vackert? IMG_5760

Jag tror att trenden håller i sig för att det är bekvämt att gå till frisören lite mindre frekvent, det kostar kanske mer per besök, men utslaget på året spenderar vi mindre tid och pengar hos frisören. Vi kan också få en större ahhhhh-känsla när vi väl är hos frisören för att vi får mer gjort per gång. Att färga bort en-två centimeter lång utväxt kan vara nog så tillfredsställande men går inte upp emot att få bort en decimeters utväxt!

Jag läste en gång hos Kristen Ess, som är bland andra Lauren Conrads frisör, att hon alltid höll Laurens bottenfärg så nära hennes egna som möjligt, och sen jobbade ut det ljusa desto längre ner hon kom, för att dom visste aldrig om Lauren skulle ha tid att fylla i utväxten när det väl var dags. Och så är det nog med många av dessa kändisar. Schemat är tight och man kan inte riskera en stor E4a i strålkastarna på bästa sändningstid. Och vi hakar på. Vi älskar ju våra kändishår!

Jag tycker hur som helst att den kreativa trenden som är nu, med balayage/tuperingsteknik/pastellfärger etc, är hur rolig som helst. Det har gjort mitt jobb så mycket mer harmoniskt men samtidigt spännande och utmanande.

Vad tror ni?

Leave a Reply