← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE | tvingar mina kunder att vänta länge · 2017/12/02

Hej mina fina läsare! Börjar ni runda av året? Tänka tillbaka? Vill ni att jag gör en tillbakablick/summering av året som jag brukar göra eller är det bara tjatigt?

Idag ska ni få se en kund som varit hos mig ett tag men vi har bara setts två gånger. Jag tvingar nämligen henne att gå väldigt länge mellan besöken och hon tycker det är sååååå jobbigt.

Och jag upplever också att många av dom som får dessa förhållningsregler tycker att det är jobbigt och verkar ologiskt. Men för mig är det solklart.

Att bygga ett nytt hus som står på en ostadig och spräcklig grund är det ju ingen som gör, men det tycker vissa kunder att jag ska göra med deras hår. Dom förstår inte alls varför jag inte bara kan färga utifrån deras hemmafärgare, randiga, sönderblekta hår nu. Bara fixa till det lite, som man säger. För mig är det ultimata ett helt ofärgat hår, så det är det som jag försöker uppnå med dessa långa månader mellan besöken. Och strikt förbud att försöka trixa lite själv. VARJE gång man försöker “fixa” lite eller göra väntan mindre jobbig, så förlänger man tiden tills man når sitt mål.

Katarina däremot har svalt mitt bete med hull och hår. Hur jobbigt hon än tyckt att det varit så har hon väntat. Vi har bokat upp sex månader emellan besöken och hon ringde mig en månad innan för att försöka få komma tidigare men lyssnade väldigt bra och valde att vänta. Det ger mig MER sporr att få till hennes hår ännu finare denna gång, när jag känner att hon tar till sig det jag säger. Det beundrar jag!

Foto 2017-12-01 09 07 42_preview

Första gången vi sågs så använde vi också balayage men då var hennes gamla färg så långt upp att det inte blev nån större skillnad, men jag lade grunden till att hon skulle kunna gå längre emellan utan att stort band som skaver någonstans i ögonhöjd runt hela håret. Ni ser att kanten ändå är diffus även om den gamla färgen (det gula/orangea) tar över.

Jag valde en balayage-teknik denna gången som ger henne mycket ljus men lite utväxt.  Hon har väldigt självlockigt hår och därför är det bättre med breda paneler (kontraster) för att det ska synas när hon väljer att ha sina egna lockar. Gör man för tunt i självlockigt hår så blandas det bara ut och kan se grått ut.

Jag tror att det är lite roligare att få en sån här stor förvandling än en pytteliten, tror inte ni också det?

Hon har fortfarande kvar spöken i längderna som ni ser men det får hon leva med eller klippa av, för hennes hår kan inte blekas så mycket att vi får bort alla dom. DÄRFÖR är det viktigt att gå länge mellan besöken så att desto mer av det gamla försvinner varje gång, och håret hinner återhämta sig (för det är inte så att jag bara låter det vara om ni trodde det, men jag väljer mina fighter och att få ett torrt hår att bli torrare är inte en av dom).

Inne vs ute som vanligt, alltid lika spännande vilken skillnad det kan vara!

Foto 2017-12-01 12 13 35_preview-1

 

Har ni fått strikta förhållningsregler av er frisör någon gång och hur kändes det?

2 Responses to “BALAYAGE | tvingar mina kunder att vänta länge”

 1. Elsa

  Men gud vad fint!
  Jag har fått strikta order av mig själv ? nu är det 1 år och 6 mån sedan jag färgade sist, det ska växa ut helt innan jag rör det! Men det har bleknat så mycket och jag hade en rätt bra färgning sist så jag ingen synlig utväxt

  Svara
 2. Tin

  Åååh så otroligt fint!!! ???

  Svara

Leave a Reply