← Tillbaka till allt om hår

Balayage som ni såg i vloggen · 2016/11/15

I min senaste vlogg så såg ni att jag gjorde ett långt mörkt hår lite ljusare genom att använda mig av balayage-tekniken. Det är verkligen så roligt att jobba på det viset! Just denna kunden var ett fyra-timmars-projekt och det kanske inte ser ut som det hänt väldigt mycket men känslan för kunden var “åh så mycket bättre” och då spelar det ju ingen roll om det är ett halvt steg ljusare eller fem. Tycker jag!

Jag handmålade först hela håret, ca 15 centimeter upptill är ofärgat och därför visste jag också att det skulle bli ljusare fortare, trots att jag använde den svagaste blekningen jag hade. Därför visste jag också att jag skulle bli tvungen att färga in allt efteråt, den toning hade inte räckt att lägga över allt. När jag sedan sköljt håret så la jag en färg i botten och en på längderna. Detta kommer sakta med säkert tvättas ur lite efterhand tror jag, men hon är också medveten om att hon måste komma tillbaka för toning om hon vill bevara färgen såpass fin.

skarmavbild-2016-11-15-kl-08-45-41

Mycket harmoniska skiftningar. Hon ville inte ha några höga kontraster utan en FIN färg. Jag älskar dessa hår som jag får måla på!!

Ni som inte sett vloggen, glöm inte att gå in på youtube och kolla!

Leave a Reply