← Tillbaka till allt om hår

Balayage på gammal ljusarefärg · 2017/05/02

Tjena tjena mittbena!

Minns ni tjejen som vann min youtube-tävling? Hon bokade en tid låååångt fram (i fredags m.a.o.) för att få göra lite balayage. Detta eftersom hon inte riktigt varit nöjd med sin blonda färg hon fått hos tidigare frisörer. Det har varit både blekning och ljusarefärg (dömd att bli varm) så det var dags att göra nåt annat helt enkelt.

Ni kan tydligt se ett gulare band precis under utväxten. Det är alltså ljusarefärg. Det är viktigt att känna till två saker om ljusarefärg. 

  • Det är skonsammare än blekning.
  • Det blir alltid VARMT, eller i värsta fall gult.

Så. Men hon ville i alla fall ha en underhållsfri färg och få bort det gula i håret. Jag sa att det finns två vägar. En som lämnar kvar lite mer av den gula tonen och lite kvar av “kanten” mellan utväxt och färg, eller en som ger lite mera utväxt på sikt. För att man måste vara mer aggressiv i sin balayage så att säga för att kunna sudda kanten. Det var för kort start-sträcka helt enkelt. Men vi körde på det sistnämnda för Josefin är ganska lättstekt i solen så jag tänkte att det löser sig säkert utan mig!

Måla måla måla. Jag fick dra ner blekningen över ljusarefärgen men inte på längderna. Ingen vill ha blont trollhår. 

Sen pratade vi om nyansering, eller toning. Hon vill vara kall! Men inte grå. Om jag fick en dollar för varje gång jag hörde detta, he he. Men! Med kalla färger så kommer vissa problem såklart och jag ska berätta ETT av dom för er.

  • Om du väljer en ASKIG nyans som har underton blå (i vissa märken grön) så kommer du i VARMT (dvs gult) ljus uppleva att det kanske är grönt. Beroende på hur varm lampan är. Det bara är så. Bästa är dagsljus som är neutralt. Inte direkt solljus för då kan t.o.m den gråaste färg se guldig ut.

Det är en kall ton! Mycket av det dära bandet md ljusarefärg har försvunnit men jag kan se en liten skiftning kvar. Det är alltid så med gammal färg, man behöver flera gånger på sig för att få bort det om man ska använda sig av balayage. Jag tror det sista försvinner i solen! Och som vanligt påpekar jag dessa saker för kunden och svaret är alltid “va, det såg jag inte! Hade du inte sagt nåt så hade jag aldrig tänkt på det…”. Alltid! Men jag har aldrig hemligheter och jag gillar att ha alla korten på bordet. OM hon ser det hemma och jag inte sagt nåt?? Vad gör det mig till?

Hur som helst, jag tycker hon blev sååååååååååå fin i håret!!!!!!! Kan inte understryka nog.

IMG_0878

Mycket läxor i det här inlägget kände jag men blonda hår ÄR verkligen knepiga. Så man måste känna till alla dessa saker. 

Ge Josefin kärlek bland kommentarerna!

Kategoriserat under: Före/efter, Hår · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Leave a Reply