← Tillbaka till allt om hår

Balayage på Anna · 2016/03/23

I måndags fick jag slita hårt igen! Ni är så kära i balayage och ingen är gladare än jag. Det är en otroligt rolig teknik och för, precis som att rita i en målarbok. Det finns alla kombinationer, man blir nästan helt lugn och man väntar spänt på resultatet!

Skärmavbild 2016-03-22 kl. 10.20.57

Här är Anna innan förvandlingen. Hon har varit mörk i omgångar och vi har sedan dess bara ljuset upp det otroligt långsamt för att kvalitén inte ska gå in i väggen totalt. Nu har hon tålmodigt väntat ett halvår och hade en rejäl utväxt. Kunder som är tålmodiga är så himla bra! Det gör mig trygg och det gör att vi får bättre och större förändring i slutändan.

Jag målade på och tappade helt bort tiden, men Anna har riktigt mycket hår så jag kan tänka mig att det tog över en timme att få i färgen. Eftersom hon hade nästan en decimeter av sin egna mörka, råttfärgade hårfärg fick jag verkligen tänka på placeringen. Det är så lätt att det blir skarp ombre om man inte suddar ut ordentligt. Ibland kan man råka förstärka utväxten genom att inte måla på rätt sätt. Många kör enligt en modell (klassisk v-teknik som man hittar på youtube bland annat) men jag skräddarsyr VARENDA GÅNG. 

Efter blekningen ljuset upp tillräckligt så ville jag nyansera bort guldiga toner. Eftersom Anna varit rödhårig en period finns det mycket VARMA pigment som kikar fram. Dom nyanserades bort och samtidigt så lyfte jag även hennes egna hårfärg (som inte blekts än) ett halv steg för att skapa en mjuk övergång.

Här är Anna efter! Vi gjorde även en ghd Advanced split end therapy för att hålla ihop topparna ordentligt. 

Eftersom jag inte har blekt varenda hårstrå på henne så kommer det skifta olika i olika ljus. I varma ljus kommer underliggande varma pigment ploppa fram, i kalla ljus kommer dom kalla partierna att bli mer framträdande. Jag älskar dessa typer av skiftningar i håret! Det blir mer levande. Om vi inte skulle ha NÅGRA skiftningar eller variationer i håret så skulle det bli otroligt platt!

Sen lockade vi såklart, för det gör sig bättre på bild!

Balayge är verkligen en färg som kommer fram till hundra procent när man lockar. Är håret plattat, eller platt, så ser man inte alla dom djupa dalar och höga höjder som faktiskt finns där inne.

Nu är ljuset också fantastiskt dåligt, jag önskar så att vi hade en knapp med utomhusljus!

Hur som helst, Anna blev så himla fin! 

4 Responses to “Balayage på Anna”

  1. Tin

    Såååå snyggt! Wow!

    Svara
  2. Mia

    Du är grym på att få fram dessa naturliga skiftningar.

    Svara

Leave a Reply