← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE | naturliga skiftningar · 2017/10/27

När vi var på semester så bländades jag hela tiden av hur vackert min lillasysters hår hade blivit i solen. Dom åker varje år till spanien i två veckor, plus att dom är ute väldigt mycket allmänt. Hennes hår har fått magiska skiftningar av all sol som träffat håret.

Jag säger ofta det till några av mina kunder som vill bli blonda nunununu, att låt det vara lite i solen. Låt det gå långsamt på salongen. För tro mig, desto långsammare det går, desto finare blir slutresultatet. Det är också varför balayage blir allra finast efter några gånger.

IMG_6360 (1)

Kolla så mjuk och fin övergång det blir när solen får ljusa upp det långsamt. Det är så otroligt fint! Det är helt omöjligt att härma på pricken men min hjärna gick verkligen upp i högvarv när jag försökte komma på hur man ska återskapa denna färg hemma sen.

IMG_6363

Som ni ser här i frisyren så är det egentligen bara överhåret och håret framtill som är uppljusat, resten är hennes “naturliga” hårfärg. Det får ju en att tänka lite… Behöver vi verkligen bleka upp hela håret? På senare tid har jag gjort mindre och mindre i underhåret, men frågan är om man inte ska skippa det helt? Det är ju sååå fint. Det är ju kontrasterna som gör hela håret, så är det inte bättre att måla mer i överhåret och pausa undertill… Vad tror ni?

Visst är hennes hår magiskt?

Leave a Reply