← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE | Har ni sett min nya kollega? · 2017/10/11

Jag får dra på min skämshatten för hur jag behandlar min fina Linni ibland. Ni ska få se stackarn innan vi äntligen hade personalvård på henne..

Till mitt försvar så har vi så himla mycket att göra, även om jag skulle ha en lucka så har inte hon (för hon är bäst på sitt jobb) och tvärtom. NU föll det sig så tur i oturen att en kund avbokade med kort varsel och jag slet in Linni tidigare, bokstavligt talat mitt i frukosten. Hon kom springandes kan jag säga! Som hon längtat…

Jag valde att inte lägga en bottenfärg för målet är att hennes egna ska agera grund i framtiden så vi lever lite mer en kallare nyans i botten helt enkelt.

Sen målade jag massor av breda paneler (balayage) och lämnade lite root-känsla. Samma teknik som i den senaste youtubevideon. (sök på bottenfärg + balayage)

Vi HANN inte nyansera men jag känner i efterhand att det var tur det. Det blev SÅ fint! Ska erkänna för er att jag inte trodde det skulle bli så bra för hon har färgat sin egen utväxt själv, gjort lite malibu c och annat… Det var RIKTIGT ojämnt i färgen till att börja med och då blir det inte direkt jämnare med blekning oftast. Därför var tanken en colormelt efteråt. Men det blev förvånansvärt bra!

IMG_1770

Hon är så så så så fin min Linni. Ja jag säger min för hon ligger bland mina topp fem favoritmänniskor i världen. Ni som har träffat henne vet. Hon är den snällaste och trevligaste tjejen jag känner.IMG_1763 IMG_1771

Visst blev det fint? Den som väntar…. he he.

Lockarna är gjorda med min senaste favorit, den LILLA locktången med klämma från ghd. Det trodde jag aldrig. Men jodå. Den är alltid på nuförtiden! Säg till om ni vill veta hur man gör.

 

Kategoriserat under: Före/efter, Hår · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

6 Responses to “BALAYAGE | Har ni sett min nya kollega?”

 1. Jennie

  Hej! Vill gärna se hur du gör med lilla locktången! Sen har jag en svår fråga (dagens ilandsproblem jag vet) som jag undrar om du ville hjälpa mig med!

  Jag har MEGA-tjockt hår i hel page till käklinjen. Jag håller på att spara ut och målet är långt, ner till halva ryggen. Jag har lite gamla slingor i topparna men annars egen färg, tänkte faktiskt låta bli att färga nu i minst ett år framåt då jag vill ha långt med min egen färg. Jag fönar håret efter tvätt (1ggr/vecka) och stylar sedan med locktång ca en ggr/månad. Har en mellanstor locktång med klämma, den kan jag både göra “lockar” och “böja in” med. Har aldrig haft plattång i mitt liv då mitt hår inte direkt behöver plattas, ser ok ut ändå. Nu funderar jag på att investera i en ghd, och kan bara köpa en. Allt sunt förnuft säger väl plattången som kan användas till allt.. Men jag gillar ju min runda med klämma.. Kan du råda mig!! Tack på förhand!

  Svara
  • Alice

   Hej! Jaaaa alltså det ÄR en svår fråga…
   Behöver några mer svar från dig.
   Varför införskaffar du ett till värmeverktyg, är dom andra dåliga/trasiga/tråkiga? Ska den nya ersätta alla du har sen innan? Är du flink i fingrarna? 😀
   Sen ska jag kanske kunna svara 😀

   Svara
 2. Percy

  Jätte fint! Gärna en video.

  Svara
 3. Jennie

  Jag har bara ett i dag och det är locktången. Jag vill kasta den och “byta upp mig” då den jag har växlar mellan brännhet och småljummen hur den vill.. ja du hör ju att jag behöver byta! Jag har tummen mitt i handen tyvärr. ?

  Svara
 4. Elsa

  Superfint, som vanligt!

  Jag har en undran, något jag funderat på ett tag. Jag är med på att schampoo öppnar hårstrået, och balsam sluter det (kotte-principen) med inpackning däremellan. Det jag har svårt att förstå, är användningen av leave in. Alltså vårdande produkter efter dusch. Gel och mousse och annat stylande kan jag fatta, för att forma håret. Men just vårdande krämer efter dusch, de borde ju inte funka? Hårstrået är ju redan stängt? Hur kan håret då tillgodogöra sig krämen?

  Svara

Leave a Reply