← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE |men nyansering då? · 2017/08/10

Hej vänner! Visst känns det som jag alltid kommer med en moralhistoria när jag ska visa er före/efter..? Gillar ni det eller ska vi bara visa bilder?

Hur som helst, i veckan fick jag ta hand om vackra Carolina! Hon var på konsultation innan sommaren och fick med sig lite förhållningsregler hem och besöksförbud. Nejdå! Men jag ville ha mer utväxt att jobba med. Så när vi väl sågs igen hade jag gott om space att arbeta på.

Med hennes hår gick jag 100% hela tiden på känslan JUST NU. Ibland är det så. Ibland går det inte att bestämma sig.

Balayage eller folieslingor… hmmmmmm. Balayage.

Ska jag dra ut det på längderna eller låta det vara…. hmmmm. Låta det vara.

Nyansering, varm eller kall…. hmmm… Neutral.

Ska den lyfta hennes egna färg och minska kontrasterna eller bara ändra på tonen och behålla kontrasterna…. hmmmm… Behålla kontrasterna. 

Detta är bara några utav de val jag tampades med under de 3,5 timmarna vi umgicks. Varje slinga eller passé man tar upp eller ska dela upp så är det också ett medvetet val. Vart, hur tjock, hur mycket man ska måla på den osv.

Jag tycker att det blev SÅ bra och det kändes som det var hundra år sedan jag gjorde balayage. Det har varit mycket färg och folieslingor i sommar. Så därför var det lite extra roligt att få göra. Det är så avslappnande att jobba med balayage (förutom det faktum att telefonen ringde nonstop och folk droppade in). Ni som såg min instagram VET hur packad den dagen var.

Men jag tar min tid. Faktiskt. Man kan lätt stressa upp sig och jag har NOLL stress-tröskel. Men när jag jobbar med färg då får det ta sin tid. Oavsett om Drottning Silvia hade varit på tur. För jag gissar att även nästa kund vill ha samma behandling om jag skulle bli sen med dom, eller hur?

Har jag inte visat några bilder än? Men hallå… Lätt att glömma och babbla för mycket. Här kommer dom!

Före/Efter
Inne/Ute

Jag skrattade lite när jag såg inomhus och utomhus. Vilken skillnad. Men ni ser övergången och skiftningarna. Jag älskar det verkligen! Jag tjatade också till mig att få klippa en bra bit bak för att få tjocklek i håret och det gjorde verkligen skillnad. Målet är att få hela håret lika långt, om jag förstod rätt, och jag poängterade hur viktigt det är med täta klippningar. MEN jag kan inte klämma in en moralkaka ytterligare i detta inlägg så det blir en fortsättning på det i mitt egna inlägg, om mitt hår som ska bli långt om ni minns. Ska se om jag lyckas få till klippningar med täta mellanrum he he.

En till ute-bild fast utan solljus på. 

Glöm inte ge Carolina den stora tummen upp, hon var SÅ sjukt snygg i sitt röda läppstift också.

2 Responses to “BALAYAGE |men nyansering då?”

  1. Alex

    Superfint!?
    Jag tycker dina “moralhistorier”, är roliga o informativa :)

    Svara

Leave a Reply