← Tillbaka till allt om hår

BALAYAGE | inte för alla · 2017/09/02

När jag fotade denna kund så sa jag, nu har vi en moralhistoria på gång och hon blev nyfiken. Vadå moralhistoria? Men är det inte det jag håller på med här inne, eller vad ska vi kalla det… Alla bilder kommer med något slags pekfinger, väl? Jag gillar att predika…

Jag gillar verkligen denna tjej. Hon och jag är nästan på samma ställe i livet (med husbygge och barn) och jag känner alltid att hon är 100% ärlig med mig, vilket gör jobbet så lätt. Nej okej lättare.

Hon fick barn och vi sågs inte på ett bra tag, sen när hon kom tillbaka så började vi göra balayage på henne eftersom det ändå var så lång utväxt (=lättare att börja med balayage). Hon lockades av att inte få utväxt.

Men hon har aldrig riktgt känt sig nöjd tror jag och varje gång har vi sagt, NÄSTA gång ska vi… NÄSTA gång kommer det… osv.

Nu när vi sågs så sa hon det rakt ut, jag känner mig aldrig tillräckligt ljus. Och jag fattade direkt var problemet var. Balayage.

Det är nämligen så att med balayage så finns det alltid lite mörker bakom, för man målar ju på ytan och det gör man för att mörkret bakom ljuset får det ljusa att se ljusare ut, men det betyder inte att helheten känns ljus. Hänger ni med? Så jag sa att jag tror folieslingor är rätt väg för henne. Hon ville till och med ha hel-blekning, men jag vet av erfarenhet att hennes hårbotten inte klarar det.

Balayage passar inte alla. Det är så lätt att snöa in på vissa metoder för att det är trendigt just nu och då förutsätter man att alla vill ha det. Men jag är duktig på att blanda alla olika tekniker och verkligen anpassa tekniken efter kundens önskemål. Jag skiter i trender helt ärligt. Jag vill bara att det ska bli det absolut finaste för just den kunden!

Så jag fick rycka tag i min life saver Linni och hon fick hjälpa mig att pilla dit tiomiljonertusen små folieslingor. Det kommer ta kanske en gång till att radera den gamla balayagen helt och få bort mer av det mörka… Vi hade bokat för kort tid för detta jobb egentligen, men när man är två går det fortare. Och mitt schema är så packat just nu att jag inte har tid med ändringar.. Dilemma!

Här har vi sen också nyanserat med Milk_shake Pearl som är en nyansering som verkligen ger så fin glans, lyfter lite grann mellan slingorna och ger en fin nyans. Den slår inte över åt något håll tycker jag. Superfin! Den använder vi nog allra mest just nu…

I längderna är det gammal färg kvar från en frisör som färgade henne när jag var mammaledig.. Vette tusan vad det är för färg för den är envis som berget. Snart är den borta!

Hur som helst, vill man känna sig ljus så får man kanske gå bort från balayage, acceptera att det blir skarpare utväxt och därmed också tätare frisörbesök. Men helt ärligt, ni mammor där ute. Är det inte LITE så vi vill ha det?

Hashtag egentid!

 

Leave a Reply