← Tillbaka till allt om hår

Har du inte tid att färga håret? · 2016/10/06

Min fina kund Ewa-Maria ville fixa färgen och slippa det gula, samt få en uppfräschning och känna sig ljusare. Molly var hemma från föris då hon var lite krasslig men pigg nog att följa med tyckte jag! Så vi tre hade en dejt på salongen. Medans Molly plockade med handdukar så målade jag håret på Ewa-Maria. Jag älskar VERKLIGEN denna teknik. Eftersom hon är nybliven mamma (nummer två) så förstår jag ju att vi inte kommer ses så ofta som jag hade hoppats på, men då underlättar det verkligen att ha en väldigt fin och mjuk övergång.

Mitt tips till dig som vill ha ett underhållsfritt hår:

  • Färga inte håret. (haha)

Kort lista va. Här kommer listan för dig som vill ha färg i håret men inte behöva underhålla det så ofta:

  • Satsa på balayage.
  • Acceptera att varma toner och skiftningar kommer komma tillbaka om du är ljus. Det blir mycket lättare om du redan är inställt på det.
  • Om du inte kan acceptera ovanstående så får du vara beredd på att gå och nyansera håret hos frisören, men det är ett mycket kortare besök än tex slingor och balayage.
  • Använd silvershampoo/balsam/inpackning/färgbomb i värsta fall, men tänk på att dom pigmenten kan försvåra processen nästa gång. Eller slå fel i värsta fall.
  • Ha ett välvårdat hår, det ser så mycket bättre ut då och man får inte panik för att man måste färga. Om du inte hinner inpackning så använd olja/serum varje kväll. Tvätta inte så ofta och ha ett bra torrshampoo.

img_2468

Leave a Reply