← Tillbaka till allt om hår

MAKEOVER – tuperingstekniken för mammor · 2018/01/17

Det här var en utmaning må jag säga, men inte så mycket för att håret i sig var i dåligt skick eller kunden hade omöjliga krav. Utan för att vi bara kunde prata engelska. Åh vad jag önskar jag var bättre på språk. Jag skulle alldeles säkert klara av att bo i ett engelskspråkigt land men när det kommer till facktermer (ord som bara finns inom mitt yrke) så är det SVÅRT! Jag är dålig på att förklara i vanliga fall… Tänk detta. Tur det finns bilder!

IMG_2107

Före. Kunden har färgat håret hemma, en lila färg som tvättats ut i rött. Hon är mamma till en tvååring och för mig betyder det att hon inte har tid att springa hos frisören. En underhållsfri färg krävs. Som tur är har hon inget emot varma färger och hade inga direkta krav på hur färgen skulle se ut.

Älskar sånt!

Jag valde tuperingstekniken, hon hade perfekt hår för det. Det är lätt att tupera och var relativt lätt att kamma ut. ICON hjälpte mig bleka ner hennes hår otroligt jämnt och fint så det blev blont. Sen valde jag att nyansera in det med en colormelt teknik, som gick från 6.2 till 8.2 till 10.2 i topparna. Istället för att låta det vara och riskera att det skulle se glanslöst ut ville jag ge henne en färg som var “meningen” om ni förstår. Guld i all ära men den måste vara meningen!

Amen jag orkar inte. Är det ens samma tjej? Nej, jag tog en annan tjej på efterbilden… he he.

Det är helt otroligt vad man kan åstadkomma när man inte har några förhållningsregler! Hon ville klippa en bit även fast det inte behövdes och det hela blev så mycket mera lättskött för henne.

IMG_2116  IMG_2112

IMG_2114

Jag önskar så att ni kunde fått se i dagsljus men detta projekt tog mig fem timmar så det försvann.. Hon var väldigt ovan och särskilt vid lockarna men jag lyckades ändå övertala henne att få locka så jag kunde få fina bilder. Haha. Någon som känner igen sig?

IMG_2111

2 Responses to “MAKEOVER – tuperingstekniken för mammor”

  1. thatswedishmama

    SÅ vackra skiftningar verkligen!!!

    Svara

Leave a Reply