← Tillbaka till allt om hår

Balayage · 2017/01/09

Balayage fortsätter vara det som vi gör mest på salongen, förra veckan kom denna underbara kund till mig. Hon hade ingen färg i håret utom lite gammal blekning i topparna. En blank canvas är vad jag kallar detta. Det är det absolut BÄSTA utgångsläget för balayage, man kan göra precis vad som helst. Har man däremot gammal färg i håret (med färg menar jag allt från slingor till toning till hemmafärg- ALLT som är tillsatta pigment) så kommer det krävas flera omgångar innan resultatet blir perfekt. TÄNK PÅ DET!! Jag tjatar om detta om och om igen, men ändå verkar det inte riktigt gå fram. Så jag kommer fortsätta tjata om det!

Det ska dock handla om denna finfina tjej nu. Vi hade i princip den kortaste konsultation jag haft med en ny kund, vi kollade nog inte ens på bilder. Hon sa nåt i stil med “bara gör” och jag bara gjorde. Jag blev så himla exalterad! 

img_0428Detta är före. Ett typiskt skandinaviskt hår. Enda hon ville ha var skiftningar och att slippa utväxt. Helt enligt min smak.

En sak ska man veta om skiftningar. Det innebär att ditt hår kommer se olika ut i olika ljus. I starka lamp-ljus kanske skiftningarna kommer försvinna. I solljus kommer kontrasten kanske öka. I mörker kommer de mörka partierna ta över och hela håret kommer se mörkare ut. Tjöt tjöt tjöt. Ni får stå ut!!!

Inne vs ute. Ser ni vad jag menar? Vi har ganska starkt, varmt ljus inomhus och där minskar skillnaden mellan mörkt och ljust och håret fylls av varma pigment. Utomhus ser man tydligare kontrasterna och håret är mera åt det sandiga/vete hållet.

Så hur såg processen ut? Jag målade med tydliga partier i underhåret där jag behöll hennes egna färg, sen gjorde jag en så kallad root-shadow som innebär att man lägger en mörkare bottenfärg med mycket andel väte för att pigmenten bara ska skugga botten egentligen och sen en nyansering på längderna som man möter ihop med botten. Hänger ni med? Ångrar att jag inte filmade denna förvandling men jag ska leta upp en modell snart, vill ni ha film på liknande då?

Sen ser ni ju att vi klippte massor och stylade. Jag älskar hennes nya hår!

img_0433

Leave a Reply