← Tillbaka till allt om hår

Back to school | Tutorial · 2016/09/01

 

Jag vet att dom allra flesta redan börjat skolan, men det är inte bara första dagen man ska vara fin i håret… Så här kommer fyra väldigt enkla frisyrer i olika stilar. Passar dig som vill ha bort allt hår runt ansikte och nacken, för dig som bara vill ha bort det från ansiktet och för dig om har en lugg som är i vägen. Något för alla, eller hur? Är du sen intresserad av överkurs kan du fortsätta titta så får du se en mycket mer avancerad frisyr, men sååååå snygg!

Du behöver: gummiband, en tuperingsborste, label.m texturising spray och möjligtvis Label.M Soufflé. En tumregel är att använda texturspray när du ska dra isär saker eller fluffa till dom, soufflé när du vill ha bättre grepp i håret och få en slätare fläta.

Jag gör alltid frisyrer i lockigt, eller lätt lockigt, hår. Det blir snyggast och håller faktiskt bättre. Man kan givetvis göra det i rakt hår men då kan toppar spreta ut från frisyren. Har du naturligt rakt hår så locka lite lätt i topparna för att spara tid. Alla frisyrerna är perfekta dagen efter man gjort lockar också, eller när du har smutsigt hår. Ös i torrshampoo, borsta och kör! Har ni frågor så svarar jag gärna på dom i kommentarsfältet.
⦁Frisyr 1.
Tupera håret lite lätt uppepå, samla allt hår i en hästsvans, placeringen är frivillig, det kommer bli lika fint vart du än sätter den. Sen gör du en repfläta av hästsvansen, genom att tvinna håret åt ett håll och lägga över åt motsatt håll. Behöver ni tutorials på flättekniker är det bara att hojta i kommentarsfältet! Snurra runt till en boll och fäst med så många hårnålar du behöver. Sen drar du isär och fluffar till bollen och fäster med fler nålar om det behövs.

⦁Frisyr 2. (från 1:31)
Dela upp en sida från det andra och tvinna sedan den andra sidan stegvis. Plocka upp lite hår i taget. Tvinna över till andra sidan (fäst nålar under vägen genom att sätta i dom neråt i frisyren) och när du kommit till din uppdelning tvinnar du ihop dom två. Lägg över längderna över din första twist och fäst med nålar.
Dra isär om du vill!

⦁Frisyr 3. (från 2:16)
Gör två flätor på vardera sida i överhåret, fläta spelar ingen roll men jag älskar repflätan väldigt mycket. Sen gör du ett hål i den ena och trär igenom den andra. Då slipper du den fula delningen som lätt kan bli där bak. Fäst med två nålar från varsitt håll och släpp ut längderna. Spraya!

⦁Frisyr 4. (från 3:12)
Gör en mycket djupare bena än vanligt, ta en fyrkant och gör en vanlig fläta. Trä sedan igenom hårslingor bit för bit, genom hål i flätan. Detta ger en falsk vattenfallsfläta och är perfekt för att få bort luggen från ansiktet. Fäst sedan under håret vid örat för bästa hållbarhet. Spraya och lägg slingorna som du trätt igenom som du vill.

 

Jag vill jättegärna ha bilder på era frisyrer, maila dom till alice@colorsofwonderland.se

 

LISE1

Leave a Reply