← Tillbaka till allt om hår

Mot kontrast-ombre | steg 1 · 2017/04/07

För någon vecka sen började jag och denna donna en avfärgningsprocess som i slutändan ska leda till vita längder… Kunden i stolen är FULLT förstående för att det kommer ta tid och slita på håret vilket för mig är så himla skönt. Förståelse är den allra bästa av känslor. 

Vi började med detta:

IMG_0645

Inte lätt! Topparna är nästan sotiga och svarta men överlag är hela håret väldigt mörkt. Vi pratade igenom hur vi skulle gå tillväga och det var egentligen inget som kändes oroligt i magen. Jag kände verkligen att hon litade på mig och var med på alla noter. Det gör mitt jobb så mycket lättare och roligare!

Jag avfärgade genom att använda blekning (det är samma sak egentligen) och suddade uppåt. Hennes inspirationsbild var väldigt mörk upptill med vita längder så jag kände inte att jag behövde bleka allra längst upp där det inte är fullt så mörkt. Utan suddade bara övergången från det svartaste uppåt. Jag var helt säker på att det inte skulle hända så mycket.

IMG_0646

Men det gjorde det! Och förvånansvärt nog så blev det ganska jämnt och fint också. Inte en hemsk färg alls! Det är klart om man siktar på KALLT och VITT så är detta en hemsk färg. Men jag har den i mitt hår med flit just nu! Allt är relativt. Kunden var också nöjd och lite förvånad över hur mycket färg som försvann på en gång. Inte en tillstymmelse till olaplex heller… he he. Gillar att slänga in det då och då. Lite casual. Typ som Göteborgarna använder Änna.

Sen ville jag färga in botten och lägga brytpunkten mycket högre upp än hon vill ha senare för håret kommer ju växa under den här processen och då kommer den mörka kanten komma längre ner. Men för att hon ska ha en snygg färg under tiden så tyckte jag vi skulle färga in botten. Och sen kände jag att det gick att bleka lite till så det valde jag också att göra i samband med bottenfärgen. Jag använde den svagaste blekning för att inte påverka håret för mycket, så det hinner återhämta sig innan nästa besök. Men det gjorde en hel del!

IMG_0653

Ser ni att det är ytterligare lite ljusare på längderna? Så himla fint tycker jag det blev, trots att det är en “under tiden-färg“.

Helheten blev såhär:IMG_0652

Visst blev det stor skillnad på första besöket?

Vill ni se fortsättningen?

4 Responses to “Mot kontrast-ombre | steg 1”

 1. Elsa

  Vill gärna se fortsättningen!
  Har du några kunder som kommer med ofärgat hår (eller lång ofärgad utväxt, typ >10 cm) som inte vill göra bottenfärg utan ENDAST slingor? Alltså att den egna hårfärgen blir bottenfärgen. Är så sugen på att se bilder på det, men är jättesvårt att hitta då de allra flesta lägger i en bottenfärg.

  Svara
  • Alice

   Det är väldigt få ofärgade men försöker ju skapa detta med alla balayage-färger nu! Jag gjorde ju en tjej för ett par veckor sen med bara slingor och sen nyansering, har du sett den? Finns kanske bara på youtube men jag är ganska säker på att det blev ett inlägg om det. Hon var mörk från början och blev relativt ljus i hela håret med bara folieslingor. Sök “natural color + balayage/highlights” på Pinterest så kanske du kan få fram något :)

   Svara
 2. Sophia

  Hej fina du! Tycker du verkar fantastiskt duktig på det du gör, undrar på ett ungefär hur lång tid det tar att få en tid bokad hos dig? Hur god framförhållning bör en ha?
  Ha det gott!!

  Svara
  • Alice

   Tack snälla! Det är väldigt olika beroende på tid på dygnet, om det är nära några högtider etc. Eftermiddagar finns det i princip inte så många kvar innan semestern, är man flexibel på dagarna kan du kanske knipa en tid inom någon månad eller två :) Konsultation krävs dock med nya kunder och det brukar man kunna peta in lite när som :)

   Svara

Leave a Reply