← Tillbaka till Tips & inspiration

Att sluta vara platina-blond · 2016/10/18

Hej hallå hej hej!

Jag är på svensk mark igen och redo för allt vad världen kan ge mig. Fylld med ny energi och allt vad det innebär. 
Resan gick inte ALLS som planerat, Molly fick 41 graders feber mitt i natten och efter mer eller mindre kaos kom vi överens om att jag skulle åka själv (ni som följer på Instagram vet redan detta) då det var min släkt som var där nere. En mycket ångestfylld Alice satt på planet till Alicante och min fantastiska kämpe stannade hemma med en väldigt sjuk Molly. Det tog ett tag att slappna av men jag behövde det verkligen. Nu ska jag gottgöra på bästa sätt, har inte shoppat ett dugg till mig själv utan bara till mina älsklingar!

Hur som helst, vi ska prata om hur man slutar vara platina-blond. Alltså helblekt. Det är jättesvårt och om ni minns för ett tag sen så postade jag en veckans hår med en tjej som var helblekt och som ville sluta ha så skarp utväxt, och jag (och hon) var nervös hela tiden att det inte skulle bli bra… Det är det vi ska prata om idag!

skarmavbild-2016-10-18-kl-16-04-25

Min kund här har fått förändrade omständigheter i håret och enligt min bedömning så är inte helblekning längre ett alternativ. Vi har försökt att gå andra vägar innan men hon trivs inte riktigt, nu pallar dock inte håret mer så vi MÅSTE. Jag förslog slingor, för det är mindre slitsamt då inte alla hårstrån blir blekta. Däremot behöver man en ganska lång utväxt för att få till det. Gärna 3-4 centimeter. Jag fick två. Men vet ni, det är bara att torka svetten ur pannan och ta på sig hårdhandskarna. 

När man ska övergå från helt blekt till slingor så kommer det inte bli hundra första gången. Det kommer fortfarande se ut som en utväxt, särskilt i blött hår. Det kommer vara en skillnad för det är ju inte samma process man gör. Men det kommer bli bättre och bättre för varje gång.

Man kan gå en annan väg, man kan lägga så kallade “low lights” i längderna men min erfarenhet är att dom tvättas ut otroligt fort och då har man inte lagt tillräckligt många “high lights” och resultatet blir bara taffligt. Min rekommendation är att man gör måååånga tunna fina slingor så att det blir väldigt ljust, men inte helblekt. Hänger ni med? Nästa gång man kommer med utväxt, som man dessutom inte lider lika mycket av, så kan man dra ut slingorna även över den gamla utväxten. Blabla. Frisören ska veta, men hon/han ska INTE vara lat. Det tar lång tid att göra dessa slingor, men det är så värt det.

Det märks att jag saknat bloggandet, kan inte sluta skriva. Men jag ska ge er en bild som demonstrerar. Vi glömde helt av efterbilden så det är väldigt olika ljus men ni ser ändå skillnaden upptill där jag slingat istället för att helbleka. Är ni med mig? 

skarmavbild-2016-10-18-kl-15-46-24

Har ni haft det bra i kalla Sverige då? Berätta om er helg!

Leave a Reply