← Tillbaka till allt om hår

Att färga håret för att sluta färga håret · 2016/11/28

Gabriella bestämde sig för ett tag sen att hon ville sluta färga håret och var väl medveten om att resan dit är inte lätt. Vi började i somras med detta projektet. Tidigare har hon varit knallorange/koppar vilket i princip är det svåraste utgångsläget, hon är en ljus blondin i sig själv. Ni kommer se mer längre ner vad jag menar….

Vi började processen med avfärgning, hon har en lång och lite busig historia i håret så jag visste att det inte skulle bli det jämnaste resultatet men en bra bit på vägen i alla fall. Före-bilden ser ni här under. Och under tiden blekningen sitter i. Jag valde att lägga det i passéer som inte var för tjocka men inte för tunna och inte hela vägen in i botten. Om ni kollar nära ser ni. Jag var inte rädd för att det skulle bli fläckigt så jag använde inte bomull emellan, då jag ändå ska tona in det senare. Annars har man folie och bomull emellan alla delar. Yttersta topparna ser ni är redan ljusa och i dåligt skick men inte perfekt färg så jag väntar tills allt det andra verkat klart (när det inte längre händer med eller du känner att kvalitén påverkas för mycket) och masserar in längderna i några minuter bara.

Såhär såg hon ut efter en avfärgning:

Väldigt ojämnt och några helt klart mer orangea partier… Vad gör man då? Jo man vänder sig till färgcirkeln och frågar snällt “HJÄLP MIG!!”

Det är här många slarvar tror jag och tar en och samma färg över allt. Jag tog först två färger och sen en i shamponeringen. En för botten (som ju är bara blond och ska bli lite mörkare för att matcha det orangea partiet som är mörkare än botten och därmed behöver lite skjuts. lång mening.) En för det orangea partiet som behöver vara mycket kallare (blå underton) än botten eftersom vi ska täcka MER värme. Hade jag tagit en och samma hade de blitt blå i botten och beige på det orangea partiet. No good! Ni kan se här på bilden att det är en annan ton i botten med färgen i än på det noppriga bandet som ligger några centimeter ut.

Sen låter jag längderna vara tills shamponeringen då dom egentligen är en fin färg och bara behöver lite glans. Hade jag lagt samma färg över hela så hade ju även dom varit helt blå eller grå.

Sen gäller det att berätta för kunden (eller inte sen men innan ni börjar) att det kommer inte bli hundra perfekt färg förrän processer slut, dvs när ni är klara med hela det här projektet om några månader och fram tills dess får man antingen leva med att vara lite mörkare eller ha några skiftningar. För att dölja alla skiftningar måste man alltså tona i mörkare men jag brukar fråga om det är okej att ha lite skiftningar för då slipper vi ju avfärga även dom pigmenten nästa gång, därför väljer jag så ljust som möjligt (på bristningsgränsen) för att snabbare kunna slutföra mitt mission. Men vill dom absolut ha en fin färg under tiden så får man helt enkelt välja två steg mörkare för att jämna ut färgen. Hänger ni med?

Sen så blir det såhär:

Baktill är färgen bra och ovanpå håret så blir det en skiftning av det där men inte alls lika KNALLIGT eller hur? Det kommer också synas mer eller mindre i olika ljus men ni kan allt om ljussättning vid det här laget så vi behöver inte tjata mer om det… he he!

Okej och sen var Gabriella tillbaka förra veckan för sista delen. Jag var helt säker på att jag hade bilder med färgen i.. Men jag hittar dom ej så ni får se före/efter. Jag gick in och punktbehandlade dom partier som fortfarande var orangea eller för varma för övrigt hår med en balayage-teknik. Lät det sitta så länge som jag märke att blekningen fortfarande verka eller till önskat ljushetsläge. Det var inte mycket kvar kan jag ju säga så det gick ganska fort! Sen valde jag att inte röra bottenfärgen alls utan bara sudda övergången lite i samband med ovanstående. Sen tonade vi in en färg i botten som jag kammade ut över det gamla orangea och sista två-tre minuterna så kammade jag ut det på längderna för att få lite glans bara. Såhär såg det ut:

Ni ser att det inte har hänt mycket men färgen blev mycket mer lik hennes egna. Hennes hårfärg är nåååååågot mörkare och därför blev det så snyggt med övergången för alla gillar vi nog att ha lite mörkare i botten än på längderna. Vi fotade inte framtill insåg jag nu men det var för att färgen ser likadan överallt och vi tänkte inte ens på att man skulle fota framtill för där fanns ju inget att se längre! (#goals) Jag tror att silvershampoo (som ni får se på onsdag) kommer underhålla färgen, möjligtvis någon toning fram tills sommaren då solen kommer bleka mer. Men annars är Gabriella FRIIIII från hårfärg. (ja, jag gråter inombords men är stark på utsidan) 

Vad tycker ni? Är ni med på detta med avfärgning?

 

Jag har ett till coolt projekt att visa er i veckan men nu är det måndag och måndag är min bästa dag då det är JOBB igen äntligen efter en astråkig helg.

Vilka frisörer är med mig? Vill ni ha recept på färgningarna så kommentera så lämnar jag recept i kommentarsfältet!

Leave a Reply