← Tillbaka till allt om hår

Mjuka upp en skarp kant · 2017/06/02

Hej mina vänner! Jag har lassat ut massor av före/efter bilder till er här på senare tid och jag hoppas inte ni ska tröttna alltför snart. Jag försöker blanda upp det men mitt liv senaste tiden har inneburit BARA salongen och inget filmande eller bloggande. Därför blir det mest alla dessa hår jag tampas med dagligen.

Temat förra veckan var missnöjda kunder och hårda kanter. Jag har konsulterat dom innan bokning för att försäkra mig om att det är möjligt, för tro det eller ej… Ibland sitter det i huvudet! Det är alltså första gången jag färgar dessa hår ni ska få se. Tänk på att när du byter frisör pga att du är missnöjd så finns det förmodligen MASSOR att städa upp. Därför kommer det ta x antal besök innan frisören kommer vara färdig med sitt jobb. Det går inte att göra en helrenovering på en dag. Tyvärr! Ha det i åtanke.

Men ni ska få se två, och två olika tillvägagångssätt. 

Här har jag valt balayage som teknik för att kunden vill kunna gå minst ett halvår emellan, gärna ett år. Hon vill ha skiftningar med fokus framtill. Hon ville få bort det gulaste i längderna men samtidigt har hon ett torrt slitet hår.

Jag målade breda paneler i en vinkel, med fokus framtill. Jag drog ut några i hela längden där det var mörkare från start och försökte att inte överlappa för mycket på övriga längder där det redan var torrt. Sen tonade jag in håret genom att ta en färg i botten och en på längderna. Som ni ser är mycket värme kvar men helhetsintrycket är såååååå mycket bättre!


Här är en tjej som är mycket ljus i sig själv men ändå inte lyckats få till en bra blond. Som ni ser är det mycket och långt dessutom. Då blir det gula ännu mera tydligt! Jag valde här att göra babylights för hon ville ha skiftningar utan ränder. Jag ville inte använda balayage för jag får inte det lyftet som jag får med folie och då är risken att det senare slår tillbaka i gult. Istället för att bleka vidare på längderna så bevarade vi kvalitén och jag tvättade upp allt med silvershampoo istället för nyansering. Det är för att undvika att lyfta hennes egna hår mellan slingorna och därmed senare även slå i gult. Viktig skillnad! Vi frisörer är bra på att tona och nyansera ALLA blondiner men det är inte alltid så bra. Gör klart slingorna istället!


 

Visst blev tjejerna tjusiga?

IMG_1076

Här är övergången… Visst blev det mycket mjukare? 

Leave a Reply