← Tillbaka till allt om hår

Åskrönika 2015 del 1. · 2015/12/08

summering2015

 

Jag har alltid uppskattat att läsa årskrönikor och nu får jag för första gången själv summera mitt år.

Det har varit ett otroligt jobbigt, roligt, stressfylld, harmoniskt, kärleksfullt, tårfyllt, fartfyllt år. Jag kan använda alla superlativ som finns för att beskriva det som hänt 2015 men jag riskerar att tråka ut er. Jag har valt att inte vara jätteprivat i bloggen, för jag vill veta att jag med gott samvete kan använda Colors som en förlängning av mitt jobb på salongen. Jag skickar ofta med kunden ett visitkort för att hon eller han ska kunna fortsätta läsa, eller som en påminnelse om vad vi pratat om. Precis så var min tanke från första början. Men jag går i tankar om att öppna upp för mer privatliv. Mer om mig, hur jag lever och vad som egentligen händer på dagarna… Skulle ni vara intresserade av det? Eller vad kan göra den här sidan bättre?

Som ni kanske inte vet så började idén med Colors of Wonderland började sommaren 2014 och jobbades sakta men säkert fram till att bli verklighet. Jag fick hjälp av Martina som designat hela hemsidan, upplägget och funktioner. Plus Erica som fixade loggan och färgerna. Utan dom två hade det ju inte alls blivit något av det.

Mitt första inlägg handlade om kokosolja. Jag älskar kokosolja. Även såhär ett år senare tipsar jag folk om kokosolja trots att “trenden” nu kanske börjat svalna. Jag använder kokosolja på mig själv och på min dotter hela tiden. Invärtes och utvärtes. Efter det började jag mata ut en liten serie om 4 inlägg, som handlar om “Vägen till ditt bästa hår någonsin” som blivit läst 2825 gånger. Det är helt sjukt! Sen kom även Färdig på mindre än 10 minuter och tutorials i bloggen var ett faktum, även om det ännu är ett glest inslag.

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 08.52.25

 

Första Gentlemens Corner handlade om nackhår och hur man bäst sköter dom. Jag hoppas och tror att en del förstod budskapet. På det privata planet började magen bli allt mer i vägen och jag gick också ner i tid på jobbet. Jag hade rätt mycket tid att knåpa ihop inlägg, ÄNDÅ så dröjde det länge tills filmerna började rulla på. Jag är dessutom ingen hejjare på filmredigering eller bildredigering för den delen. Det skäms jag över varje dag ni läser mina inlägg. Jag jobbar på det!

I februari gjorde jag ett litet samarbete med söta Helen som bloggar för veckorevyn, jag tyckte det var hemskt roligt och väldigt spännande att se responsen. Jag är ett stort fan av Helen och hennes fina blogg. Så otroligt skicklig och duktig på allt som även händer omkring. Redigering, hur man tar bilderna och för att inte tala om det professionella upplägget. Sen bloggade jag om hur man ska låta håret växa ut, också ett väldigt populärt inlägg som kvalar in på plats nummer 7 över mest lästa inlägg. Jag antar att ni är många där ute som försöker spara ut håret, och det märks också på vilka google-sök som leder till mig. Mycket roligt!

Ett annat inlägg som folk gärna hittar till är detta om torrshampoo. Det är inte lätt och det är en djungel. Jag älskar torrshampoo och vill att alla i hela världen ska ha ett hemma! Jag brinner för att informera och läxa upp, det har ni säkert märkt! Jag vill att alla ska få ha det bästa håret dom kan och väljer därför att mata ut information för att ni sen ska kunna välja hur mycket ni vill jobba på. Ingen måste göra allt, man gör efter egen kapacitet. Jag tycker det är fruktansvärt oinspirerande med personal som inte utbildar sina kunder. Hur har man mage att klaga på en kund för slitet hår, om man inte informerar om hur det kan bli bättre? Håller ni inte med?

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 09.08.16

 

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 09.10.08

 

 

På plats nummer två, efter startsidan, så kommer det här inlägget som tar upp trender för män. Det är OTROLIGT mycket google-sök på just herrmode, herrtrender, mode för män etc. Här kan ni se vad folk söker mest på. Jag tycker det är väldigt intressant att se vad folk söker på och vad man är intresserad av. Det styr ibland mina inlägg, men oftast så styr det dagliga jobbet på salongen mer. Det är tydligt att folk frågar helt andra saker än dom googlar. Varför är det så?

 

 

Veckans hår blev ett faktum och ett mycket populärt inslag i bloggen. Hur många här inne kikar in enbart måndagar för att se om veckan hår dykt upp?

 

Något inte alla vet är att jag också köpte salongen i slutet på februari. Det var en otroligt stressig men spännande tid. Kunde inte för mitt liv förstå hur allt detta skulle gå ihop samtidigt som jag skulle hem och föda barn. Men när jag ser en chans så måste jag ta den. Jag missar inte en möjlighet att förverkliga drömmar, det ska ni veta! Tiden innan vi skrev på kontrakt var bland det jobbigaste jag upplevt (efter förlossning) men så värt det i efterhand. Jag är jobbigt målmedveten och anser att man KAN både äta kakan och ha den kvar.

 

I mars tittade vi på trender för kommande år. Jag känner att jag prickade rätt och de allra flesta har valt något av frisyrerna i inlägget.

Skärmavbild 2015-12-08 kl. 09.18.30

 

Mars började lida mot sitt slut, jag jobbade halvtid och hade otroligt ont i både höfter, ligament och magen. Jag kämpade så hårt för att få jobba så länge som möjligt. Jag hade separationsångest här och här. Jag var så ledsen när jag skulle gå hem och inte få träffa mina kunder mer på ett tag. I efterhand så inser jag också att det är helt galet att gå från 8 personer att prata med om dagen, till ingen. Separationsångest deluxe. Mina kunder är inte bara mitt jobb. Jag älskar varenda en och har så roligt med alla! Därför var det som att skiljas från sina vänner. Inte få träffa dom. Kan ni tänka er?

…..

Jag delar upp den här årskrönikan i flera delar. Glöm inte att hålla utkik efter nästa!

Kategoriserat under: Hår, Övrigt om hår · Taggat med: · · · · · · ·

Leave a Reply