← Tillbaka till allt om hår

Årskrönika 2015 del 4. · 2015/12/23

Del 1. Del 2. Del 3.

summering2015

 

När December kom så började också tempot på salongen bli högt. Jag har jobbat fyra dagar i veckan och min sambo har varit hemma med Molly då. Det är inte bara att jobba när man äger en salong. 24/7 tänker jag på salongen. Hur det gick för min anställda med hennes kunder, hur det gick för mina hyrstolar och hur dom har det. Hur jag kan förbättra salongen och hur jag kan förbättra min egen prestation. Ska jag göra marknadsföring, ska jag blogga mer, ska jag uppdatera Facebook, hur kan jag göra bloggen bättre, hur når jag ut till läsarna osv. För att inte tala om bokföringen. Det är ett jobb som tar all min vakna tid och just i december då blir det övermäktigt. Men tack vare en dag i veckan med Molly har jag hållt mig på jorden. Jag har gått och lagt mig tidigt och inte lagt energi på annat. Jag har dessvärre också varit svår att nå och inte prioriterat en endaste person förutom Molly. Det går helt enkelt inte att göra det.

7 december skrev vi på kontrakt och köpte vårt hus. Samma vecka flyttade vi in. Vi förlorade först budgivningen och jag grät ordentligt medans min sambo höll om mig. Jag visste att vi skulle bo i det huset och när någon knöl med mer pengar än oss vann budgivningen så tänkte jag bara svarta tankar. När mäklaren ringde dagen efter och sa att dom dragit tillbaka sitt bud visste jag varken ut eller in. Det kändes overkligt ända fram tills vi fick nycklarna. Kunderna frågade på salongen med hakan nere i backen- varför och hur jag orkar. Jag orkar för att det är viktigt att ha ett hem. Ett hem är någonstans där du ska kunna hämta och ladda energi. Jag hade inget sånt ställe. Nu har jag hittat hem.

I bloggen började jag med Kändisfrisyren och det känns som att ni gillar det. Jag delade med mig av julklappstips och den har blivit bra delad på Facebook ser jag. Vad har ni önskat er? Jag blev också otroligt gnällig, men era kommentarer är verkligen plåster på såren. Jag ÄLSKAR verkligen er som läser och lägger tid på att kommentera. 

Skärmavbild 2015-12-20 kl. 11.05.21

 

Om jag skulle summera året med Colors så skulle jag säga såhär: Det gör mig otroligt ödmjuk och varm inombords när jag ser läsarsiffrorna. Jag ser hur många som är återkommande och jag ser också vart ni kommer ifrån. Jag är så fruktansvärt nyfiken på er, vilka ni är och varför ni läser mina inlägg. Jag skulle påstå att det gör mig bättre på mitt jobb för jag måste kolla mer på nätet, jag måste verkligen lära mig fota bättre och jag tänker till en extra gång. Jag tjatar mycket om mer kommentarer men jag ser ju ändå att ni är här inne. Jag ÄR glad och nöjd, men alla har vi våra lågdagar där man behöver mer bekräftelse.

2015 på det privata planet är så omvälvande så jag kan knappt förklara. Att få barn har verkligen förändrat mig och förändrat hur jag spenderar min tid. Jag har inte tid med idioter. Jag har inte tid med energitjuvar och framförallt så bryr jag mig inte ett dugg om att vara alla till lags. Jag fick säga farväl till en av de djupaste vänskaperna jag haft och jag fick inse att livet går vidare. Jag har lärt mig mer om vad jag vill och hur jag ska må bättre men samtidigt så har jag inte haft chansen att göra något åt det än. Det tog dock en ny vändning med flytten.

2015 med salongen har också varit fantastiskt. Jag fick anställa en tjej som jag är så otroligt stolt och glad över, jag fick uppdatera hela salongen och göra den till min och jag fick utvecklas som sjutton trots att jag var mammaledig. Jag har insett hur mycket kunderna betyder för mig och jag för dom. Jag kramas lite extra mycket med dom nu också. Jag är och har alltid varit väldigt öppen. Jag vill kunna prata med alla om allt (med restriktioner för sånt som anses stötande såklart..). Jag har inga hemligheter för någon. Jag lägger inga värderingar i pengar, läggning eller inriktning. Jag vill att kunderna ska känna att vi är vänner framför allt. Jag vill att det ska vara en fröjd och ett sätt att unna sig, när man sitter i min stol. Det har jag också tänkt på när jag inrett salongen.

Jag har också tagit upp kampen för yrket på ett annat sätt. Insett att min tid på jobbet är värd lika mycket som andras tid på sina jobb. Jag har sett värdet i mitt eget jobb och jag är inte rädd för att ta betalt för vad det kostar. I SÅ många år så har jag varit mesig. Jag har nästan bett om ursäkt för att ta betalt för att göra folk fina och därmed också gått utan lön vissa månader. Det får vara slut med det. Är det bättre att jag sätter mig på Ica, är frågan… Då får jag ju en lön. Jag jobbar samma timmar, sliter säkerligen lika hårt. Men får helt rättvist betalt… Vi kommer prata mer om det nån gång.

Jag har skrattat, gråtit, varit med om sån obeskrivlig smärta, lycka och upplevelser. Jag har klarat av mer än jag trodde var möjligt under ett år och jag har definitivt ätit av hela kakan. Jag har gått från blond till brunett, från kul-mage till deg-mage. Jag har kämpat mer än någonsin för att acceptera min (nya) kropp och att försöka bortse från kroppsideal just detta året. Jag har kämpat dagligen för att göra dom bästa val och beslut som rör Molly och samtidigt försökt hålla salongen i schack. Jag har krigat för min rätt att få göra allt på mitt sätt och försökt vara konsekvent.

2016 skulle jag vilja bjöd på mer fri tid. Mer tid att umgås med familj och intressen. (Helt ärligt vet jag inte vad mer för intressen jag har än hår och sånt…) Mer tid att jobba. Mer tid att ha lugn och ro. Egentid. Jag vill se bloggen utvecklas. Jag har matat ut all information och nu är det dags att bli mer privat och mer vardaglig. Hur vill ni att Colors ska se ut? Det är för er (till största del) som jag skriver. Var med och tyck till om upplägget!

Jag vill passa på att återigen tacka er för att ni läser, frågar och berömmer. Det är klyschigt men utan er hade jag ju inte fortsatt. Med hjälp av er hoppas jag på att nå ut till fler och få fler på rätt bana. Tillsammans med er hoppas jag på att kunna bjuda på mer hår, mer erfarenheter och mer tips. Jag är otroligt glad för er som hittat till mig via bloggen och för er som tar till er informationen. Kan inte nog understryka hur STOLT jag blir varje gång en kund säger att dom gjort som jag sagt, eller skrivit, och fått bra resultat.

Dela gärna med er av era privata minnen från året. Vad gjorde er extra glada, ledsna, besvikna, överraskade eller kanske kära? Hur vill ni att 2016 utvecklas?

 

Ha en riktigt god jul och lika gott nytt år!

IMG_9666

Kategoriserat under: Hår · Taggat med: · · · · · · · · ·

One Response to “Årskrönika 2015 del 4.”

  1. OLIVIA | 17,5 årig tje j mediebranschen

    Låter som ett härligt och utvecklande år!

    Svara

Leave a Reply