← Tillbaka till allt om hår

ARGANOLJA | big no · 2017/12/01

Första december! Hur galet fort har inte detta året gått…

Jag ska gå rakt på sak. Jag läste precis i en stor, svensk hårblogg att man ska smörja in Arganolja i hårbotten. Och jag fick rysningar i hela kroppen. HUR kan man säga något sådant??

Arganolja är en kosmetisk olja som INTE sjunker in i varken hår eller hud (tillräckligt) utan är en olja som skapar enormt mycket beläggningar. Jag står dagligen och tjatar på folk att sluta använda dessa ”arganoljor” för håren är katastrof.

Håren blir bara torrare i längden, det klumpar ihop sig som dåligt kokt spagetti och det är helt omöjligt till slut att färga längderna som är fyllda med denna olja.

0378DE81-2A7D-4C8B-935B-16933ED019F1

Det tog några år för mig att inse det, jag var aldrig ett fan av Moroccan oil, men såg inte problemet med själva arganoljan. Förrän nu. När det är för sent.

En liten mängd Arganolja kan vara fördelaktigt för att omedelbart få lindring för frissigt hår, men då får man vara noga med en rensning ibland (crystal gel). Men att däremot fylla hårbotten med det och låta det verka… detta är första gången jag öppet ställer mig kritisk till hennes inlägg, men det här är verkligen INGET ni ska göra.

Ta istället kokosolja eller moringaolja, för dessa två har möjlighet att sjunka djupare in och lämnar ingen beläggning.

Vill ni prata mer om oljor?

Det var allt för mig idag, jag blev faktiskt lite irriterad och behövde förklara att ni inte ska hoppa på detta ”tips”. Det är frustrerande att en så stor blogg delar ut ett sånt förslag som så många kommer försöka sig på. Inget ont menat, men ni vet hur passionerad jag är för att alla ska veta bättre!

puss och kram, ha en fortsatt trevlig första december ❤️

Leave a Reply