← Tillbaka till allt om hår

Alice får rycka ut · 2016/11/08

Hur många här inne älskar att säga “Vad var det jag sa?”

Okej jag räckte upp handen, men hur kul jag än tycker det är att ha rätt så tycker jag inte det är kul när mina kunder råkar illa ut. Idag ska ni få se en finfin kund till mig som pendlar mellan Stockholm och Göteborg, därav varierar hon också mellan olika frisörer. Och förra gången gick det åt skogen…

Lång historia kort så blektes dom sönder hennes hår (med Olaplex, hur nu det är möjligt…………) och så ska det inte vara. Övergången mellan mörkt och ljust hade varit knivskarp och så kan vi inte heller ha det. Ni vet att jag gillar softa övergångar. Så jag fick det riktigt hett om öronen när hon berättar att hon vill både ha övergången mjukare och behålla det ljusa.

Här är alltså håret före. Överhåret hade gått av ungefär vid halva längden.

Som ni kanske förstår så vill jag ju helst inte bleka på det redan ljusa men det är otroligt svårt att fixa övergången utan att överlappa lite. Is i magen och en jäkla kontroll… Men jag gjorde det!

Jag använde en teknik jag inte visat er tidigare blandat med balayage, sen sköljde jag så fort varje del var klart, oavsett om jag hunnit applicera klart färgen eller inte. Det gick väldigt fort att ljusa upp övergången så jag sprang fram och tillbaka mellan shampoonering och färgskålarna. Sen tonade jag inte alltihop i en varmare färg för att liva upp det hela och ge henne lite pigment i dom gula längderna.

Voila! Vi gjorde även en ghd-behandling för att hålla ihop trasiga längder så länge tills håret vuxit såpass att hon är bekväm att klippa av det.

Men håll med om att färgen blev hundra gånger bättre! Ni ska få se utomhus med.

img_2999

Tycker ni det ska gå till såhär på salongerna? Jag blir lite ledsen.. Varför bryr man sig inte om kvalitén på håret?

Hur som helst så blev hon uuuuurtjusig och väldigt nöjd med den nya färgen. Oavsett vad som hänt innan så är det här en väldigt fin färg och frisyr! Vad tycker ni? 

skarmavbild-2016-11-08-kl-12-50-54
Skillnad? 

One Response to “Alice får rycka ut”

  1. Tin

    Wow! Jättefint!
    Du borde kalla dig för Hårdoktor! ?

    Svara

Leave a Reply