← Tillbaka till allt om hår

MALIBU C | när vi ändå är inne på ämnet… · 2017/08/30

Nu när vi ändå pratar Malibu C så vill jag också visa er denna donna. När hon bokade sin tid så lät det så himla enkelt. Jag bad inte ens om konsultation vilket jag alltid gör.

När hon väl satt i stolen så blev jag faktiskt tyst. Det syns inte riktigt på bilderna men håret var i väldigt dåligt skick. Det var totalt sönderblekt (med olaplex!) i längderna och sen missfärgat av toningar. Det var mossgrönt i längderna och rött upptill.

Jag sa till kunden att jag är så tyst för att jag tänker på högvarv, inte för att jag är nervös. Men jag vet inte vad jag ska kalla känslan. Det enda jag kunde tänka var “FAN FAN FAN varför har jag inte med min kamera….!!??” Det hade varit så kul att få filma detta och visa er processen. Men istället så fick jag fota stegen.

Jag förklarade noga att vi nog inte blir klara idag, för vi har helt enkelt inte bokat tillräckligt med tid. Men vi skulle komma långt, det visste jag.

Kunden ville ha en balayage. Mörk till riktigt ljus.

Jag sa att första steget är rensning med malibu c, sen får vi se. Kanske vågar jag bleka, kanske inte. Troligtvis inte.

Detta är alltså före. Tack och lov var hon sugen på att klippa sen också. Jag öste på Crystal Gel och kolla här vad mycket som försvann!

IMG_0529

Jag har sagt det förr men är det inte sjukt! Jag blir lika förvånad och glatt överraskad varje gång över HUR MYCKET den kan trolla. Get yourself some crystal gel. 

Sen valde jag att lägga en bottenfärg som inte gick för långt från hennes egna, men eftersom jag tidigare tagit reda på att inga färger verkar fästa på henne så bestämde jag mig för att gå ett steg mörkare än tänkt. Vi måste få pigmenten att fästa i hennes hår och hon var med på noterna. Jag sa att först måste vi hitta ett recept som funkar på hennes botten, så nu är det trial and error som gäller. SEN kan vi börja balayaga. (balajasha, är det ens ett ord?)

Jag målade botten som jag brukar göra en utväxt, sen kammar jag. Det är viktigt att inte stanna kammen i mitten på håret då kan man få en linje, man måste kamma hela vägen. Hon har EXTREMT tjockt hår så det var inte lätt detta, tro mig. Sen penslade jag några slingor lite längre ner. Ammoniakfri färg måste packas och oxiderar inte så jag vet att det blir ultralätt och ganska transparent när man gör så. Blir fin övergång!

Sista fem minuterna på verkningstiden kammade jag dessutom ner färgen några centimeter till för att sudda ännu mer. När håret är så poröst som det blir efter en rejäl blekning så suger det åt sig fort, så man får jobba lite extra varsamt.

I shamponeringen så kände jag på håret och gav kunden ett val. Antingen så bleker jag lite snabbt och hoppas på det bästa, för jag hade en känsla av att hon inte skulle känna sig nöjd om det inte blev lite ljusare… Men troligtvis har jag bara någon minut på mig innan håret börjar trasa sönder sig. Eller så låter vi det vara och kan göra ett fullt jobb nästa gång. Men hon ville chansa.

Men mycket riktigt, efter någon minut så gav håret efter och jag fick skölja. Det fanns inte mycket ork kvar helt enkelt! Men lite ljusare hann det bli.

Och här har ni slutresultatet! Jag är så SJUKT nöjd med det här jobbet för ni kan inte ens ANA hur tekniskt svårt det var. Så mycket att räkna in, så mycket att tänka på. Trodde ALDRIG att det skulle bli så här bra, och det sa jag också. Inget filter på mig som ni vet…

Men vad tycker ni? Skriv en kommentar!

IMG_0535

6 Responses to “MALIBU C | när vi ändå är inne på ämnet…”

 1. Percy

  Wow.

  Svara
 2. Tin

  Helt otroligt duktig är du! Så fint det blev!
  Vad säger man till frisören för att få så trubbiga toppar? Det ser så friskt ut.
  Kram ?

  Svara
  • Alice

   Tack Tin! Jag tror nog att jag hade velat ha det beskrivet som “tjockt avklippta, trubbiga toppar” men det är JAG. hehe. Visa bild och zooma in toppar är det bästa tror jag! Bilder pratar oftast samma språk överallt 😀 kram! (ps gold hade en hydrate)

   Svara
 3. Jessica

  Helt otroligt! Så snyggt och grymt jobbat??

  Svara

Leave a Reply