← Tillbaka till allt om hår

Great Makeover · 2017/05/29

IMG_1050

Detta är Lisa som vi ska ta en närmre titt på! Jag fick spendera en lång tisdagskväll med henne (passande nog efter vår tejp-kurs) och det var dags för makeover deluxe.

Utan att prata om vad som hänt tidigare så kan vi väl säga såhär: HON var inte nöjd och JAG var inte nöjd. När hon kom till mig för konsultation såg jag direkt alla möjligheter för hon har väldigt bra hår att jobba med.

Hur som helst, dom problem vi skulle tampas med var: Skarp utväxt, gul nyans och extensions som inte riktigt gick ihop med henne egna hår. 

Vi började med utväxten, jag ville egentligen ha lite längre men för att göra det lättare att härda ut så mjukade jag upp övergången mellan hennes egna och det redan uppljusade (men gula) håret.

Före/efter

Det här är en teknik ni inte hört talas om här inne tidigare men tro mig, den kommer höras/synas mer snart. Jag måste bara lära känna den mer.

Sen tvättade jag upp håret med milk_shake´s silvershampoo och hela alltet blev så mycket bättre. “Före”-bilden är faktiskt efter, men jag har bara fixat övergången i överhåret, eftersom extensionsen kommer sitta i hela underhåret och hon sätter ändå inte upp håret så ofta. Så för att spara på kvalite och för att ha mer att jobba med nästa gång ville jag gärna låta bli underhåret. Men ni ser ju hur mycket beigare hela färgen blivit bara med silvershampoo! Så bra är det!

IMG_1052

Sen satte jag i ca 90 slingor i hennes hår, 50 cm långa och… Alltså ni ser ju! Som natt och dag.

En sak hon sa som jag tog åt mig av var “Jag har aldrig varit så fin i håret” och det sa hon redan innan vi satte i extensions. Så jag kan bara gissa hur hon kände när hon fick helheten klar.

Utomhus.

Jag valde två blonda färger, en som var lite havre-nyanserad och en klar ljus. Färgblandningen tycker jag blev helt magisk och helheten är SÅ mycket bättre än innan. Jag brinner verkligen för extensions och det är ett måste för mig, att det FRAMHÄVER personen under håret. Det ska inte bara vara långt för det ska vara långt. Liksom det inte ska vara blont bara för att.

VARFÖR ska du vara ljus? VARFÖR ska du styla håret lockigt? VARFÖR…?

Jag har alltid en plan.

Men visst blev Lisa tjusig? Jag är så himla glad att få spendera min tisdag med just henne, underbar människa!

IMG_1055

Leave a Reply