← Tillbaka till allt om hår

Fråga: Locka lockigt hår? · 2017/05/10

HELENA: Du är så duktig på att förklara! Synd bara att du och jag har helt olika hårtyper, känns inte som att alla tips skulle funka för mitt tjocka burr… :) Skulle gärna se liknande videor med andra hårtyper. Tänkte passa på att ställa ett par frågor också, med risk för en väldigt lång text. Men du efterfrågade ju fler kommentarer, så… 😉 Har du några tips på hur jag kan tänka när jag gör detta med mitt supertjocka hår? Jag har både mycket hår (säkert ditt hår gånger 4, minst… haha) och relativt grova hårstrån. Just nu räcker det ungefär till nyckelbenen. Jag känner lite grann att jag “går vilse” i mitt hår när jag försöker locka det, och att det mest trasslar ihop sig oavsett hur många delar jag delar upp det i. Jag har liksom ingen kontroll och slutresultatet blir väldigt stort och rörigt. Upplever dessutom att mitt hår blir väldigt strävt och känns fortare torrt när jag lockat det, vilket jag inte alls gillar. Har du någon idé om vad det kan bero på? Använder såklart endast tänger från GHD, tror det är mellanstorleken på locktången med klämma jag har. Tack för härliga och informativa videor!
Svar: Ni är så söta mot mig! Jag ska försöka svara på denna fråga ordentligt…
När man har lockigt, torrt, frissigt, burrigt (u name it) hår så är det viktigt att släta ut håret innan man lockar det. ÄNNU viktigare är att proppa det med fukt. Mitt förslag är följande:
 • Tvätta med fuktgivande shampoo, gärna inpackning och sist balsam.
 • Föna håret med Antidote och MESH. Du behöver inte föna FINT, men hårstråna ska bli raka. Det underlättar med en rundborste eftersom du får bättre grepp men många gånger går det med en paddelborste och lite ork i armarna.
 • OM du inte vet hur man lockar med plattång så platta håret först, det kommer hålla ner storleken på lockarna lite sen också, men resultatet kommer inte hålla lika länge. Bäst är att platta dagen innan eller på morgonen om du ska locka på kvällen.
 • Locka sedan med ghd tång och curl hold värmeskydd.

Du skulle dock spara massor med tid om du lockade med plattång direkt. Då slätar du ut håret samtidigt som du lockar. Tänk bara på att alltid reda ut knutar och tovor innan genom att hålla en lamm före ditt värmeverktyg.

Avsluta med ghd serum.

Hår som är tjocka och självlockiga i sig själva, som jag först fönat slätt och sen lockat med locktång, eller fönat torrt med paddelborste och sen lockat med plattång. 

IMG_3172

 

Hoppas det gav lite svar på din fråga och att du lyckas bättre med ditt hår nu! KRAM

2 Responses to “Fråga: Locka lockigt hår?”

 1. thatswedishmama

  *Ugh* igenkänning på det där att gå vilse i sitt eget hår när man lockar, plus att jag alltid får känslan att “det tar ju ALDRIG slut!” eftersom man måste dela upp håret i oändlighet. Jag kör dock lata varianten och trycker in så mycket fukt jag kan i duschen (ICON India allt), Phyto botanical straightening balm efteråt och borstar igenom med paddelborste under tiden det lufttorkar och *vips* bara 4-5 timmar senare när håret är torrt så är det tillräckligt rakt i rötterna för att jag ska kunna dela upp och locka det helt ok (inte så fint som på bilderna såklart, men tillräckligt för att slippa rygga tillbaka när jag går förbi en spegel) så att det håller till nästa tvätt :)

  Svara
  • Alice

   Så himla bra tips!! Ditt hår är ju magiskt hur som helst.. Förstår inte varför ni inte gillar det haha! mvh tjej med de tre hårstråna 😉

   Svara

Leave a Reply