← Tillbaka till allt om hår

Det här med uppljusning på mörkt hår… · 2017/04/03

Vem är det här då? JO ser ni, det är Nerma.

Nerma har många gånger bett om MER när vi ses. Hon vill ha en STOR förändring varje gång, samtidigt som hon säger att hon är som mest nöjd med håret när hon ska gå till frisören. LÄTT som en plätt va. Så hon pratade om lila denna gången men samtidigt har hon alltid bett om ljusare så jag kände nog inte riktigt för det…

Jag beslutade mig för att ta det stegvis denna gång. Eftersom Nerma har några vita hårstrån hon inte gillar så måste vi färg en utväxt varje gång som matchar hennes egna färg. (Alternativt kan man givetvis lägga en ljusare brun med en gång men då får hon en svart+vit utväxt) Och som ni alla vet så är ju svart givetvis det absolut svåraste att få ljust, här har vi svart hår som är färgat svart. Ser ni vad jag har att jobba med?

Min praktikant Amanda fick börja med bottenfärgen medans jag höll på med min andra kund. Sen var det färdigt lagom tills jag var färdig att börja måla. Vi körde balayage rakt igenom för att uppnå mer skiftningar, ljusare på längderna och gyllene slingor som gick upp i det svarta för att mjuka upp det hela. Det har jag alltid gjort i ett steg innan men det går inte att lyfta lika mycket när blekning möter färg i samma steg, så därför var det perfekt med en praktikant denna gång.

Sen gjorde jag det något kallare också för att det blir ganska orange lätt när man ljusar upp såpass mörkt hår. Jag tycker det blev väldigt snyggt, skönt att få lyfta upp det ljusa lite. Nu hoppas jag att hon känner att det hänt något, även om det inte ser ut som en jätte-förändring för världen. Men tänk på, att desto mörkare (och torrare) ditt hår är, desto längre tid kommer det ta och varje gång kommer inte bli en jätteförändring. Men i slutändan kommer du se vilken resa du gjort med ditt hår! Såvida inte du vill riskera att håret går av.. Om inte du vill använda olaplex såklart… he he.

IMG_0664

Världens finaste vän och människa. Och drömhår!

3 Responses to “Det här med uppljusning på mörkt hår…”

 1. Tin

  Ja verkligen drömhår!
  Sååå himla fint! ?

  Svara
 2. Percy

  Wow!

  Svara

Leave a Reply