← Tillbaka till allt om hår

Hur undviker man kluvna hårtoppar? · 2017/02/23

Hej! Såå glad att jag hittade din kanal. Har en fråga ang just plattning. Jag har lockigt, tunt hår, antar att jag blekte i somras, blev blond(are) i alla fall och det var sista gången jag gjorde det, upplever det som torrt och slitet. Använder alltid värmeskydd och olja. Varje gång jag plattar håret så får jag kluvna toppar, gör det kanske 1 gång i veckan som max! Ser det oftast dagen efter i dagsljus också. Vad säger du om det? är det plattången eller mitt hår som inte tål att plattas?

Svar: Hej! I detta fall tror jag faktiskt att det är fleeera saker som stör lite. Jag ska lista upp det tänkte jag för jag tror detta är så vanligt, och många av er som läser upplever samma problem:

 • Håret är TORRT. Det behöver fukt för att bli lite spänstigare och klara av allt som vi utsätter det för. Så byt produkter!
 • Håret är TRASIGT. Blekning sliter väldigt mycket på håret och har man tagit i lite för hårt så kanske inte alla bindningarna är intakta. Då måste du tillsätta BÅDE fukt och protein. Protein-kurer tycker jag man ska vara sparsam med, så använd gärna en inpackning som innehåller proteiner. De brukar heta något i stil med “damaged hair” “repair” och andra saker som syftar på att håret ska lagas. (OBS FÖR GUDS SKULL INTE OLAPLEX) Använd en sån burk och sen hittar du en inpackning med fukt. Hela tiden fukt-schampoo och balsam.
 • Du kanske har FEL PLATTÅNG. Satsa alltid på en ghd. Du hittar ett långt inlägg om varför här.
 • Oljan kan faktiskt SKADA mer än göra nytta. Det stänger in håret och stöter bort all fukt. OM du ska använda olja/serum så rekommenderar jag detta. Du ska ABSOLUT INTE platta på olja utan det tar du det sista du gör isåfall.
 • KLIPP DIG! Det är enbart så du blir av med kluvna toppar, alternativt så gör du en ghd Advanced Split End behandling.  Den hjälper dig för tillfället. Men du kommer ändå behöva klippa dig tillslut.

Hoppas det gav dig lite hjälp på vägen och lycka till!

IMG_0518

Fint, friskt och glansigt hår!

5 Responses to “Hur undviker man kluvna hårtoppar?”

 1. Elsa

  Mitt hår klyvs också stup i kvart. Använder ytterst sällan värme och aldrig plattång. Blekte för 1 år sedan topparna men liksom till ljusbrunt.
  Kan det där med slitna toppar handla om det lockiga håret med? Att det bara är den typ av hår?
  Jag använder Edge natural haircare, deras fuktserie. Har använt länge nu. Håret är mjukt och följsamt men de slitna topparna kommer konstant tillbaka (trots klipper ofta)
  Så svårt med hår!

  Svara
  • Alice

   Det kan definitivt bara vara den typ av hår, men jag brukar aldrig vilja ge mig. Prova med ghd advanced split end så kanske du får lite hjälp på traven med dom kluvna topparna :) Tack för att du delar med dig! <3

   Svara
 2. Louise

  Hej!

  Vad glad jag blir att du tog upp min fråga! Jag fortsätter lite på den nu när jag fick sånt bra svar :)
  Jag använder Maria Nila fukt serien och gjort ett tag, deras olja ska tydligen vara värmeskydd i så har faktiskt plattat på oljan :O Ska sluta med det NU.
  Kunde inte se vilken olja du rekommenderade.
  Vad kan man använda om inte olja då? För att ge håret fukt mellan tvättningarna som bara är 1 gång i veckan. Det har blivit som en del av min hår rutin nu och utan de står mitt hår rätt ut och åt alla håll 😛 Ojj va mycket olja det blev nu.

  Svara
 3. Anna

  Vad menar du med “för guds skull inte olaplex”? Det är ju den enda produkten som kan reperera svavelbindningarna.

  Svara
  • Alice

   Jag förstår att det kan vara förvirrande med alla hyllningar till Olaplex som pågår just nu, men om du tittar på min youtubekanal så har jag precis lagt upp en video om varför jag INTE rekommenderar Olaplex :)

   Svara

Leave a Reply