← Tillbaka till allt om hår

5 saker du inte kan vara utan! · 2015/01/29

Det finns faktiskt bara fem saker du måste ha för att kunna tillverka en oändlig mängd frisyrer. Sen kan man alltid ha fler. Men med dessa hjälpmedel hemma så kommer du aldrig stå frisyrlös.

verktyg

  1. Bobby pins, eller hårnålar. I olika storlekar och gärna i en färg som matchar ditt hår. Jag har även en uppsättning färgglada om man vill att de ska synas någon gång.
  2. ghd tuperingsborste. Grym! Om man så bara ska ha lite volym eller om man ska använda den i uppsättning, den gör dig aldrig besviken!
  3. Transparenta gummiband. Inte det mest skonsamma för håret, men i en uppsättning är de avgörande! Man vill inte ha gummiband som syns (alltid) och de här ger dig mer valmöjligheter än något annat!
  4. Hårdonut. Jättebra för finare hår som vill få en ordentlig ballerinaknut, eller för att sätta grunden i en lite maffigare uppsättning. (används nästan alltid ihop med bobby pinsen)
  5. En ghd styler. Du kan välja att ha en sån plus en locktång, men du behöver egentligen bara den här. Lär dig locka med den och du kommer ta med den till en öde ö tillslut! Man klarar sig inte utan sin ghd.

Med dessa enkla medel kan du skapa lösa uppsättningar, flätor, hästsvansar, pinup-frisyrer mm. Jag lämnar dig med ett urval av frisyrer så kan vi sakta men säkert gå igenom dom steg-för-steg.

Samtliga bilder hittar du här.

Vilken är din favoritfrisyr? Och vilket verktyg klarar dig dig inte utan? Kommentera!

 

Kategoriserat under: Hår, Styling, Tutorials · Taggat med: · · · · · · · · · · · · · ·

Leave a Reply