← Tillbaka till allt om hår

Fredagsfrågan: Olaplex och kebelo? · 2016/04/15

frågor

Linn:
Hej! Du har skrivit en del om mirakelbehandlingen Kebelo. Jag har inte hittat någon frisör i närheten som gör sådana behandlingar, men jag har hittat en del produkter på Lyko.se Är dessa produkter som kan användas hemma för ett lyckat resultat, eller är de endast till för att underhålla håret mellan salongsbehandlingar? Har provat olaplex två gånger nu, första gången när jag färgade håret (den lila färgen försvann helt efter andra tvätten!) och fyra veckor senare när jag klippte håret hos samma frisör. Har köpt en liten flaska som ska användas hemma mellan behandlingarna och visst gör den håret mjukt och glansigt, men jag tycker inte att resultatet är särskilt långvarigt.

Svar: 
För er som missat kebelo finns ett långt inlägg om det här

Jag ÄLSKAR kebelo. Dom produkterna du hittar på Lyko är efterbehandlingsprodukter. Det är shampoo, balsam, inpackning och en stylingkräm. Alla (Förutom clarifying shampoo) är produkter som gör att resultatet bibehålls och därmed förlänger upplevelsen. Jag skickar alltid med dessa produkter när folk gör en behandling hos mig, OM man vill ha dom. Jag kan tycka att doften på dessa produkter är det enda negativa med hela grejen. Dom luktar inte så gott. Men är SÅ himla bra, vare sig man gjort behandlingen eller inte. Stylingkrämen ska vara som en kort kebelo-behandling. Den ska simulera effekten av en full behandling men tvättas ut nästa gång du tvättar håret. Alla produkterna är anti-frizz och väldigt mjukgörande. Vill man ha ett litet hum om hur kebelo kommer bete sig i ditt hår kan man testa stylingkrämen, men det är ändå inte samma sak som att göra den på riktigt.

Jag tycker inte att man ska göra kebelo hemma, även om man skulle få tag i krämen som vi frisörer använder. Dels måste du ju ha alla förberedande produkter, du måste ha kunskap om hur ditt hår beter sig vid så och så många tag med plattången och du måste veta hur mycket produkt du ska ha för just ditt hår. Du måste dessutom veta om just ditt hår ska ha keramisk borste, naturborste eller paddelborste. Det KAN faktiskt gå fel också.

Jag har skrivit om Olaplex här, och jag är fortfarande inte intresserad av att använda olaplex. MEN jag har hittat lite ny information som dom kompletterat med. Detta är alltid problemet när en produkt får för snabb skjuts framåt, man får inte HELA sanningen.

Det jag upptäckt är att många tycker håret blir torrare och torrare, så det här med att olaplex ska ge ett fint, glansigt och mjukt hår – inte sant! Det man nu informerar kunderna om är att det “BARA” lagar håret och att du själv måste tillföra fukt och andra nyttiga saker för att få det mjuka håret. Det olaplex bara gör är att laga bindningarna. Och jag trycker verkligen på LAGA. Tänk lite på det… Bilda dig din egna uppfattning. Men hur blir det när du lagar något? Är det lika starkt? Lika hållbart?

Så mitt tips till dig, tillför fukt! Inte proteiner, eftersom olaplex då lagat bindningarna så är det inte proteiner som behövs. Proteiner använder man får att laga, och bygga upp, håret. Fukt, fukt, fukt! 

Jag hoppas att detta svarade någorlunda på dina frågor!

IMG_7663_2

Kebelo tycker jag ger ett glansigt, mjukt och välvårdat hår.
Den tillför fukt, proteiner och andra näringsämnen.
Däremot så påstår dom inte att den lagar håret
så därmed kan den inte jämföras med Olaplex. 

Leave a Reply