← Tillbaka till allt om hår

Gentlemens corner: Blött eller torrt? · 2016/02/21

Hej grabbar grus! Idag ska jag vara lite generell men jag måste påminna er…. Tro mig! Jag måste påminna min sambo om detta ruggigt ofta också.

Det här med när man ska lägga i vax och hur… Ska det gå i blött hår, torrt hår, fönat hår. Ni verkar väldigt förvirrade. Jag ska göra det enkelt och bara i tre steg. Sen får ni labba lite utanför ramarna, men jag vill förenkla.

  • Ser det blött ut? Ser håret ut / vill du att håret ska se ut som när du kammar det blött? Då ska du lägga i produkten i blött hår med. Håll dig till gelé för bästa stadga. Men fibervax kan också funka, testa dig fram! Det man ska tänka på dock är att vax (fett) i blött hår sällan har särskilt bra hållbarhet, men ger dig flexibiliteten, medans gelé stelnar och håller jättebra, men är du där med handen så kanske det blir knas.
  • Finns det separation? Alltså, ser det ruffsigt men torrt ut? Finns det en flikighet i frisyren? Då är fibervax en bra investering. Lägg i torrt hår! Pomada kan också ge samma effekt men är inte lika effektiv som fibervaxen.
  • Ser det torrt ut/vill du att det ska se torrt ut? Vill du ha en solid frisyr? Då ska produkten läggas i torrt hår och inte ha någon som helst glans. Matta vaxer är bland dom absolut populäraste, även om glansdagarna börjar skymta… En texturspray kan få håret att se ännu luftigare och torrare ut, men har dålig stadga. Kombinera! Viktigt är att håret är 100% torrt innan du lägger i produkten. Fönas med fördel med exempelvis saltvattenspray eller mousse innan man lägger i vax.

 

wax

Hänger ni med? Finns det andra saker vi bör reda ut? Kommentera gärna och berätta vad som gör dig förvirrad…

Produkterna kommer från I.C.O.N. och Label.M. Bilderna från Pinterest.

Vi ses om en vecka!

Leave a Reply