← Tillbaka till allt om hår

Lockigt med löshår? · 2016/02/03

För ett par dagar sen så fick ni se en bild ( instagram!) på mitt löshår, som ovan, där jag duschat och låtit det självtorka. Jag får många frågor om löshåret, bland annat hur det går om man har självlockigt hår själv.

Löshåret är självlockigt, men det anpassar sig otroligt bra efter ditt hår. Vill man ha det rakt är det bara att föna det. Vill man ha fall så kramar man i det tills det torkat. Jag älskar fallet i löshåret och låter det gärna självtorka dom gånger jag har tid. Mitt egna hår är väldigt platt (utan volym) men har lite fall i sig. Så det smälter ihop fint. Så länge man ser till att allt torkar ihop. Man kan twista några slingor som man vet gärna blir lite rakare i det egna håret.

Har man ännu mer lockar själv, än löshåret har, så kommer det ändå hänga ihop. Det är bara att krama i löshåret, underifrån, och ha i någon bra stylingprodukt för att öka på lockarna.

När allt torkat och jag kommer hem på kvällen, så ser det ut såhär:

Ett riktigt svall! Vågorna i håret ger den där glammiga känslan, och helt utan ansträngning! Dessa lockar håller i sig tills jag tvättar det igen. Däremot så blir håret fett snabbare när jag inte fönar…

Hur stylar ni ert hår vanligtvis? 

 

4 Responses to “Lockigt med löshår?”

 1. Emma

  Hej, jättetråkigt men brukar inte göra något med håret alls.. Låter det bara självtorka och blir då lite “beach waves”.. Är nöjd med det.. Ibland men sällan plattar jag det för att bara göra något annorlunda :))

  Förresten kan skriva om träning + hår. För jag gillar att springa men måste planera efter “tvätta-håret-dusch-dag”. Så om man inte vill tvätta hårtet bara duscha efter träning.. Typ frisyrer eller knep?! Skulle älska att läsa det :)) älskar din blogg också

  Svara
  • Alice

   Tack! Jag har lagt upp ett inlägg om frisyrer VID träning men jag borde ju faktiskt som du säger, tipsa om frisyrer även efter träningspasset! Kram!

   Svara
 2. Elsa

  Jag låter mitt hår självtorka nu och stylar det inte alls trots att det är en hot mess… Korkskruvslockar, lockar ala Hollywood samt vissa raka/beachvågiga partier…. Mitt hår är verkligen 100% knäppt. Men efter en natt med HÅRT inbakad fläta brukar det rätta till sig lite och vara något sånär sammanhängande lockar.

  Funderade på löshår ett tag (hade det för 8 år sedan, då plattade jag varje dag), men min frisör sa big nono, det funkar inte till mitt bångstyriga hår….

  Svara
  • Alice

   Det är säkert olika beroende på märke också, great lengths passar det allra flesta hårtyper, (inte affro) men det finns ju även andra märken som har extra lockiga löshår vet jag! Ibland tycker jag också att löshåret tynger ner alldeles för bångstyriga hår, men man vet aldrig, din frisör har ju mer koll än jag 😀

   Svara

Leave a Reply