Molly 3 år

Min älskade Molly fyller 3 år idag. Klockan 8.05 27 April 2015 avslutade jag ett 38 timmar långt förlossningsarbete. Molly visade redan då prov på sin uthållighet och välvilja att vänta tills det är dags att röra sig vidare. Trots fyra timmar av krystvärkar (fick inte trycka på), eftersom hon satt fast i spinalen, så höll hon sig stabil. Hon väntade.

Och det beskriver henne verkligen idag också. Hon väntar tålmodigt. Hon roar sig själv. Hon hittar på annat. Hon hjälper mig bli klar snabbare. Vad det än kan vara så gör hon situationen lättare.

Jag har aldrig varit, och kommer förmodligen aldrig att bli, en “typisk” mamma. Jag leker väldigt sällan med Molly på hennes rum eller tar med henne till en lekpark. Jag låter henne däremot vara med mycket i det jag gör, och hittills verkar hon tycka det är minst lika roligt. Vi gör frukost ihop, hon påminner mig om att göra kaffe och sen luktar hon och säger “vad gott mamma” varpå hon blåser och ser till att jag smakar. Vi bakar ihop, lagar mat, brer mackor och sätter oss på trappen ibland med en dricka. Hon kan föra ett djupt samtal om vem som bajsat på trappräcket eller så kan hon skoja om att hon har lila ögon.

Dom gånger hon är med mig på jobbet möblerar hon om i produkthyllan och bygger torn med alla hårvaxerna. Ibland frågar någon av kunderna om dom får läsa en bok för henne och det vill hon alltid mer än gärna.

Vi har alltid fått sova väldigt bra och det har fortsatt så. Hennes kvällsrutin är något av det gulligaste jag vet.

Vi sitter för det mesta i soffan, någon av oss säger att det är läggdags varpå hon flyger på närmsta förälder och säger “neeeej det är mysigt” samtidigt som man får massa kramar och pussar. Då låter vi henne vara uppe fem minuter till (tricker är att börja en kvart innan det är dags) och så kör vi om samma koncept två, tre gånger. Sen rusar hon mot toaletten och borstar tänderna, kissar och får på sig en pyjamas. Sen väljer hon en bok och klättrar upp i sin säng där hon också väljer vilket gosedjur som får vara närmst denna natt. Inget täcke på, det fixar vi sen när vi går och lägger oss. Hon ber oss stänga dörren lite, mycket eller helt. Det är bäst att göra som hon säger! Sen läser hon sin bok tills hon somnar och släcker lampan precis innan hon är för trött. Ibland hör man att hon sjunger, ibland läser hon sagan för sitt gosedjur. Ibland läser vi en saga, men väldigt sällan. Sen sover hon till halv åtta, åtta. Vi vaknar normalt halv sju, sju. Vilket ger mig allt från 30 minuter till en timme att gå upp i lugn och ro. Jag avgudar henne för detta!

Molly börjar komma i den åldern att hon har bästa vänner. Det är så otroligt sött när hon säger att jag är hennes bästa vän. Hon säger också spontant att hon älskar mig, eller att hon älskar muffins, eller Stephani, eller pappa, eller blåa strumpor. Hon älskar rosa mer än något annat och har precis insett att hon är en livs levande prinsessa. Hon är ruggigt bra på att pärla mönster, måla små gubbar med alla attribut och hon sjunger väldigt ofta nuförtiden. Hon och jag brukar sjunga högt ihop i bilen. Hennes favoritlåt just nu är Agnes tolkning av “En sån karl”. Hon kallar den för “hela livet”, utan att inse att HON är hela livet. Allt som är bra med livet.

Hon är min bästa vän. 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.