Fråga: Vad kallas hårfärgen?

Ja jag undrar ju om det där med hårfärg.  dvs vad tex min hårfärg kallas. Nu när jag ser dig i dagsljus tror jag vi har rätt lika färg. Vad kallar du din hårfärg? Vad är svårare/enklare att göra med den färgen?

Det här är en jättebra fråga! Den är riktigt klurig att svara på dessutom. Jag tänkte utveckla den till något större.

Alla ser olika på färger. Något som är rött för dig är koppar för mig. Brunt kommer i alla möjliga ljushetslägen och toner, blont ska vi inte ens prata om! Svart är för det mesta svart men många tror att den mörkaste brun är svart också… Jag tänkte visa lite färger, sen vill jag att ni svarar i kommentarsfältet vad ni anser att det är för färg. Jag ska numrera dom så att vi pratar om samma. Sen återkommer jag med ett inlägg där jag har med resultatet från era svar. Jag tror det kan bli riktigt roligt! Tanken är att gå igenom färgerna i var sitt inlägg. För och nackdelar med de olika färgerna och vanliga “missförstånd”, vilka resultat man absolut inte kan få etc. Låter det bra?

Ni behöver inte svara “7.25” utan snarare “ljusbrun”, “kopparbrun”, “guldblond” osv. Det är inte meningen att man ska svara rätt och se det som ett “prov” utan detta är ett experiment på verkligheten. Är ni redo? Här kommer bilderna:

Kom ihåg! Inga svar är fel.

Puss!

Kommentera

4 svar på ”Fråga: Vad kallas hårfärgen?”

 1. Åh ja så roligt 😀
  1 – Askblond
  2 – Koppar
  3 – Chokladbrunt
  4 – Ehhh… Typ… Guldigt blond kanske?
  5 – Den var också svår tkr jag. Det är en väldigt varm brun iaf. Kastanj är det lite rött iaf. Jag säger nog bara brunt på denna haha!
  6 – Lila! Som du har lärt mig finns ju både kalla och varma lila, och detta är en kall lila som går åt det röda hållet. Hihi.

  Ser fram emot när du diskuterar färgerna 😀

 2. Åh vad kul!!

  1. Silverblond
  2. En intensiv kopparfärg
  3. Brun botten med sandblonda och kolaton i längderna
  4. En lite varmare blond mer mot guld än det kalla
  5. Koppar som inte är lika intensiv som nummer 2 utan mer mot en kolaton
  6. En lilaröd färg
  ?

 3. Åååh vad kul att du tar min fråga såhär!! ?

  1) askblond
  2) ljus koppar
  3) mörkbrun med ljusa slingor
  4) skitsnygg! (Eller ok ljusblond!)
  5) mörkbrun + koppar
  6) vinröd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.