Första arbetsveckan avklarad!

Japp, då var den veckan gjord. Det är himla skönt (eller lämpligt egentligen) att det är mindre att göra på salongen för man sover väldigt lite i och med flytten. Dels att det är många nya ljud/intryck, men också mycket att göra.

Jag fick avsluta veckan på ett underbart sätt. Nämligen med extensions!

Ni vet ju säkert att jag älskar att trolla med löshår och att det inte bara behöver betyda längre utan att man kan ändra färg, göra tjockare, få skiftningar, effekter osv. Det finns massa användningsområden!

I det här fallet ville kunden upplevas lite ljusare men hennes fina kvalite tillåter inte riktigt att man bleker håret, jag färgar bara botten var fjärde vecka och sen tvättas det sakta men säkert ut i längderna, det ger henne lite ombre-effekt. Hennes egna färg (vi täcker de gråa bara) är ett halvt steg mörkare än färgen jag lägger egentligen så att lägga en ljusare färg i botten är inte något vi vill göra i detta fallet. Hur som helst, här kommer före!

Vi färgade botten som vanligt först och sen satte jag i 75 st slingor från Great Lengths.

Hon ville egentligen inte förlänga men jag brukar föreslå att man tar lite längre än man kanske tror först, det är lättare att klippa mer om man känner för det. Vem vet, man kanske älskar tio centimeter längre men gör man inte det så VET man.

Innan jag klippt ihop det.
Efter inklippning.

Nu är större delen av håret ljusare och hon kände sig redan mycket ljusare bara med lite balans-justering.

Hon ville såklart ha tjockare också och det fick hon!

Voila! Vad är man mest sugen på att göra när man äntligen fått lite längd och tjocklek? LOCKA! Hon blev så himla fin, tycker ni inte?

Tre snabba tips för er med löshår:

  • Borsta på fästena när håret är blött. VARJE gång.
  • Välj fukt framför protein, annars kan det lätt bli tovigt.
  • Be frisören klippa så lite som möjligt först och gå hellre tillbaka för att klippa igen. Och igen. Och igen. Det är hemskt olyckligt att klippa för mycket och ångra sig.

Det var allt för idag. Frågor välkomnas i kommentarsfältet eller ett tryck på hjärtat här under. Hoppas ni får en härlig lördag!

Kommentera

5 svar på ”Första arbetsveckan avklarad!”

  1. Hej, jag undrar om jag kan använda India schampo, balsam och i packning på slingat hår? Eller kan slingorna bli missfärgade?

    1. Icon india kan du använda oavsett hårfärg. Den missfärgar inte håret då moringaoljan inte är gul som arganoljan är. Tvärtom så skulle jag gissa att särskilt balsamet faktiskt håller slingorna fräschare längre. 🙂

  2. Fast dom innehåller ju även arganolja och någon mer. Och guld.. men om du säger att det är ok så är det säkert så 🙂

    1. Dom innehåller moringaolja till största del, moringan är deras signum i den serien. Den innehåller en gnutta arganolja också för den kosmetiska effekten (alltså den omedelbart lena effekten) men det är mycket mindre än ”vanligt”. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.