Färg på hår + ögonbryn

Bildkälla.

Ibland, inte ofta, så får jag frågan om man kan lägga färgen på ögonbrynen också när man ändå färgar botten. Och tanken är inte så dum, om det inte vore för att det är olika kemi i hårfärg och färg anpassad för bry+fransar.

Men jag tänkte visa er lite exempel på HUR du kan matcha dina bryn med ditt hår. Generellt så vill jag hålla det till samma färgton, men sen är det väldigt smak och tycke om det ska vara mörkare/ljusare. Personligen så tycker jag ALLTID mörkare eller samma, inte ljusare.

Samma som håret. Bildkälla.

Okej, så om vi ska börja med “samma” som håret. Det tycker jag är otroligt fint. Det blir mest harmoniskt för åtminstone mitt öga. Sen är det många som inte vågar dra det så långt som att färga lila ögonbryn om man har lila hår, men jag vill ändå pusha er lite till att våga. Ögonbrynen är väldigt enkla att måla över, eller växer snabbt ut igen. Våga! Vill ni se lite fler som har samma färg som sitt hår?

Bildkälla.
Blake Lively har oftast matchande bryn+hår. Bildkälla.
Bildkälla.

Om man har en ombre eller balayage till exempel kan det vara svårt att matcha, då vill jag tipsa er om att kolla i rötterna. Vad har du för färg längst upp, eller närmast ansiktet? Den färgen ska du satsa på att ha även på brynen.

Bildkälla.
Bildkälla.
Bildkälla.

Om man gillar mörkare bryn, vilket jag tycker känns så himla exotiskt och tilldragande, så tycker jag man bör hålla sig på samma sida kallt/varmt. Det är SÅ coolt med mörkare bryn till ett blont hår, om ni såg min måndagsinspiration denna veckan så är ju Madonna drottningen av just den kombon. Så snyggt!

Varmt. Bildkälla.
Bildkälla.
Bildkälla.
Bildkälla. Kalla toner.

Vad tycker ni? Tänker ni på vilken färg ögonbrynen har i förhållande till ert hår?

Kommentera

2 svar på ”Färg på hår + ögonbryn”

 1. Hej Alice!
  Jag har ett ganska stort problem med min hårbotten. Sedan ett år tillbaka färgar jag håret neon-lila och bleker min utväxt var tredje månad och tvättar håret en gång i veckan men använder torrschampo i mellan tvättarna. Mitt problem är att jag har en otroligt kliande hårbotten som flagnar väldigt mycket, men jag har inte torrt hår, utan längderna och hårbotten är ganska oljiga. Jag använder fanola no yellow schampoo eller garnier repons gentle schampoo. Som balsam använder jag garnier respons gentle conditioner. Har du något tips på schampo och balsam som skulle kunna vara värt att testa? min frisör som blekte min botten hade tyvärr inga tips förutom apoteksschampo som jag inte tycker fungerar då håret ser risigt ut utav det.
  Med vänliga hälsningar
  Martina

  1. Det låter som att du har obalans i hela hårbotten. Troligtvis orsakas det av blekningen men också av dina shampoo och balsam. Du borde satsa på återfuktande men milda från frisören. Inte från dagligvaruhandeln eller apoteket. Evo the therapist- hela serien är väldigt bra. Label M Treatment shampoo och moisturising conditioner är otroligt bra. Annars kan du också testa color stay serien från Label m. Den är lite lugnande för hårbotten men bevarar också färgen bättre. Men dessvärre kommer nog inte problemen försvinna så länge du helbleker håret, det känns som du kanske är överkänslig. Då kompenserar kroppen genom att producera mer fett för att skydda och mjukgöra din hårbotten som inte mår så bra.
   Testa och återkom om det inte funkar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.